İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Radyo Akademi Ödülleri sahiplerini buldu

yazar Kadir Toprakkaya

Beykoz Belediyesi, Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Radyo Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda çok sayıda davetlinin katılımı ve  Behzat Uygur’un sunumuyla gerçekleştirilen ödül töreninde, 2016 yılının en başarılı radyoları, radyo programcıları, müzik direktörleri ve yöneticileri gibi toplam 49 kategoride ödül dağıtıldı.

Sosyal medya üzerinden yapılan oylama belirlenen “Yılın Radyosu Ödülü” Kral Fm’in oldu. “Yılın Haber Radyosu” A Haber seçilirken, “Yılın Radyo Haber Spikeri” ödülünü ise Mehmet Can kazandı. “Yılın Spor Radyosu Ödülü” Radyo Spor’a, “Ulusal Yabancı Müzik Radyosu Ödülü” Radyo Fenomen’e, “Bölgesel-Yerel Yabancı Müzik Radyosu Ödülü” Pal Station’a, Radyo Şovmeni Ödülü” Acar Acartürk’e, “Ulusal Radyo Programcısı Ödülü” Afrikalı Ali’ye ve “Yılın Radyo Konuk Programı” Erkan Koç’a verildi.

 

Başkan Çelikbilek: “Radyo Bizim İlk Aşkımız”

Törende radyo özel ödülüne layık görülen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, yaptığı konuşmasında radyonun önemini vurguladı. “Radyoculuk, bu ülkenin geçmişinden gününe gelen bir bağ olarak var. Radyolar olmasaydı, geçmişi, dünü hatırlama imkanımız olmayacaktı. Bugün bu bağı kurduğumuz için sevinçliyim.” ifadelerini kullanan Çelikbilek, özendirici ödüllerin de desteklenmesi gerektiğini öne sürdü.

Ünlü İsimlerden Destek

Törende konuşma yapan sanatçı Harun Kolçak, radyolarla bağını şu sözlerle anlattı: “Ben çocukluğumda radyo dinleyerek büyüdüm. Gün batımında rahmetli annem fasıl açardı. Bu sırada akşam yemekleri kokardı. Radyonun farklı bir sıcaklığı var benim hayatımda. İlk albümle çıkış yakaladığımda da radyoların çok desteğini gördüm.”

Geçmişte yaptığı radyo programlarıyla adından sıkça söz ettiren Ahmet Selçuk İlkan, “Ben açıkçası şiiri, sevdayı, aşkı, şarkıları, türküleri hep o küçücük radyomda, yanı başımda öğrendim, ezberledim. Radyo, benim hayatımın vazgeçilmezi.” dedi. Radyo Ritim’de radyo programı yapan Enes Özdemir, gerçekleştirilen organizasyonla ilgili şöyle konuştu: “Radyo aşkımız ve bu aşkla bu işi yapıyoruz. Böyle güzel organizasyonlarla bizi onure etmeleri bizi çok mutlu ediyor. Bütün emek veren dostlara çok teşekkür ediyoruz.

 Radyo

Türk Kültürüne Katkı Özel Ödülleri de Dağıtıldı

Gecede ayrıca Türk Kültürüne Katkı Özel Ödülleri de dağıtıldı. Yunus Emre Enstitüsü, 73 Yıldır Makedonya’da Türkçe yayın yapan Üsküp Radyosuna,  Türk Halk Müziği Sanatçıları Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’na, yönetmen  ve senarist Derviş Zaim’e ödül verdi. Yurtiçi ve yurtdışında ilgiyle takip edilen ve çekimleri Beykoz’da yapılan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi ve oyuncu Engin Altan Düzyatan da ödüle layık görüldü.

Radyo Akademi Ödülleri

Ünlü Sanatçılar Sahnede

Radyonun önemine dikkat çekilen törende Çağatay Akman, Burcu Güneş, Ersan Er, Harun Kolçak ve Murat Başaran sahne alarak davetlilere keyifli anlar yaşattı.

İlgili Haberler