İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Ramazan Bayramı boyunca yollar ücretsiz

yazar Reha Kadak

Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı tatili süresince, yap-işlet-devret modeliyle yapılanlar hariç Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM) işletilen otoyollarla köprülerin ücretsiz olacağını bildirdi.

Bakan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin 14 Haziran itibarıyla başladığını, bu nedenle milyonlarca vatandaşın yollara çıkmasını beklediklerini söyledi.

Karayolları başta olmak üzere, demiryolu, denizyolu ve havayollarında tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Arslan, TCDD Taşımacılık AŞ tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla Ankara-İstanbul (Pendik) hattında 14 ve 17 Haziran’da ek Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri yapılacağını belirtti.

Arslan, İzmir Mavi Tren, Konya Mavi Tren, Doğu Ekspresi, Güney-Kurtalan/Van Gölü Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Fırat Ekspresi ve Pamukkale Ekspresi’ne de fazladan bir adet pulman vagon eklendiğini ve demiryollarının bayrama hazır olduğunu dile getirdi.Parça Eşya Taşıma
Birden fazla eşyayı şehir içi ya da şehirlerarası taşıma işlemine verilen bir ad olarak bilinmektedir. Bir diğer ismi olarak parsiyel taşımacılık olarak da bilinmektedir. Taşınmak istenilen eşyanın büyük olması ile birlikte başka araç tutarak gönderilmesi de maliyetli olmaktadır. Bu durum da aynı güzergahta ilerleyen başka bir araç ile taşıma işleminin gerçekleşmesini sağlamaktadır. Bu sayede daha ekonomik bir şekilde taşıma sorunu çözülmektedir. Parça eşya taşıma işleminde kişilerin en çok endişe duymakta oldukları konu gönderilen eşyaların araçta bulunan diğer eşyalar ile karışma ihtimali olmaktadır. Bu konu da kişilerin sorun yaşamamak adına güvenilir ve bilinen taşıma firmalarını tercih etmeleri gerekmektedir. Bu sayede sorunsuz bir şekilde taşıma işlemleri gerçekleşmektedir.
Parça eşya taşıma işleminden yararlanılması ile beraber kişilerin kaliteli firmaları tercih etmeleri durumunda profesyonel ekipleri sayesinde taşıma işlemleri sorunsuz bir şekilde yerine getirilmektedir. Firmalar tarafından güvenli bir şekilde taşınması adına tüm önlemlerin alınması ile kişilerin herhangi bir sorun ile karşılaşmadan eşyalarını taşımaları mümkün olmaktadır. Eşyaların taşınmasında firmaların belirlenen liste dahilinde toplanması ve belirlenen adreslere sırası ile dağıtımı sağlanmaktadır. Parça olarak bulunan eşyalar bulunan konumlarında ambalajlanması ile araçlara taşınmaktadır. Araçlar ile beraber taşınacak adrese kadar taşınması ile burada teslim edilmektedir. Ev taşımacılığı anlayışından herhangi bir farkı olmaması ile beraber parça eşya taşıması ile maliyetleri daha uygun olarak bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ev taşımaktan ayıran özelliği eşya sayısının değil mesafesinin ücretlendirme konusunda dikkate alınmaktadır.
Taşıma işlemine karar verilmesi ile beraber kişilerin eşyaları evlerinden alınmaktadır. Kurumların depolarında bekletilen ürünlerin yeterli sayıya ulaşması ile birlikte taşınacak araçlara yüklenerek gidecek adreslere ulaştırılması sağlanmaktadır. Bununla beraber eşyaların durumu hakkında kişilerin bilgi almak istemeleri ile iletişim bilgileri üzerinden irtibat kurmaları mümkün olmaktadır. Bu sayede kişilerin eşyalarının ne zaman iletileceği, ürünlerinin ne durumda olduğu ve fiyatları gibi bilgileri bu hatlar üzerinden gerçekleştirmeleri sağlanmaktadır. Yapılan hizmet ile beraber parça eşya taşıma, toplu taşımacılık yapılması ve tek araç üzerinden gerçekleştirilmesi ile ücret konusunda da kişilerin sorun yaşamaları mümkün olmamaktadır.
parça eşya taşıma

İlgili Haberler