İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Rotary International 112. yılını kutladı

yazar Kadir Toprakkaya

Dünyanın en yaygın ve en etkin sivil toplum örgütleri arasında gösterilen Rotary International, kuruluşunun 112. yılını kutluyor. Kutlamalara tüm dünya ile birlikte Türkiye de katılıyor. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerden biri, geçtiğimiz akşam Intercontinental Otel’de gerçekleşti. Kalamış Rotary Kulübü’nün ev sahipliği ve organizasyonu ile hayata geçirilen gece, kusursuz denecek kadar mükemmeldi.

BARIŞ ve İYİ NİYET…

Etkinlik, Rotary Guvernörü Özcan Albak’ın konuşması ile başladı. 1905 yılında “Kendinden önce hizmet” mottosuyla Chicago’lu avukat Paul Harris başta olmak üzere arkadaşları Gustavus Loehr, Silvester Schiele ve Hiram Shoreyle ile birlikte kurdukları sivil toplum hareketinin, bugün aynı heyecanla varlığını sürdürüyor olmasının her türlü takdire değer olduğunu dile getiren Albak; “Barış ve iyi niyet, hepimizin yürekten inandığı kavramlardır. Dünya ve ülkemiz olarak içinden geçmekte olduğumuz bu sıkıntılı günlerde bu iki kavramın değerini daha iyi anlamak gerekiyor. Bizlere aynı zamanda hoşça vakit geçireceğimiz bu geceyi hazırlayan, başta Kalamış Rotary Kulübü olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Rotary

İNSANLIĞA HİZMET GÖTÜRMEK ADINA ÇIKILAN YOL…

Kalamış Rotary Kulübü Başkanı Ülker Taylan ise, ev sahibi olarak yaptığı konuşmada Rotary’nin dünyada iyi niyet ve barışın korunmasına inanan ve bu alanda hizmet veren iş ve meslek sahibi kişilerin dünya ölçüsünde birleştiği bir kuruluş olduğunu dile getirdi. Bundan 112 yıl önce insanlığa hizmet götürmek adına çıkılan bu yolda, başta çocuk felcinin aşılması olmak üzere önemli hizmetler verildiğine değinen Taylan; “Ne mutlu bizlere ki, karşılık beklemeden hizmet verebilmek duygusuna sahip inlanlar olarak bir aradayız. Bundan daha önemli ne olabilirdi” şekline konuştu.

ATA VE ORKESTRASI LOS CAMARADOS…

Kutlama programı sürprizlerle doluydu. Bunlardan biri de, 1960’lı yıllarda dillere pelesenk olan “Ankara Rüzgarı” isimli şarkısıyla tanıdığımız Ata’nın sahne almasıydı. Tabi yanında kızı Ece ve oğlu Ata’nın da ona eşlik etmesi, hatta babalarından yıllar önce “geçer” not almaları geceye ayrı bir renk kattı. Los Camarados Orkestrası eşliğinde sergiledikleri iki saatlik performans, uzun yıllar hafızalarda kalmaya aday bir gece olarak kayıtlar geçti.

ARİF ALAŞAN KOREOGRAFİSİ…

Gecenin bir diğer sürprizi ise, Türkiye’yi “dans stüdyosu” kavramı ile tanıştıran yılların ustası Arif Alaşan’ın koreografi desteğiyle gerçekleşen dans gösterisi oldu. Ünlü Butterfly Opereti’nden bir bölümü eşleriyle mükemmel bir vals gösterisi olarak sergileyen Rotaryenler, konuklardan büyük alkış aldı. Ardından 70’li yaşlara yaklaşan Arif Alaşan’dan gelen “Zorba” performansı, etkinliğe damgasını vuran bir başka sürpriz olarak hafızalara kazındı.

NTERCONTINENTAL’DE KONAKLAMA…

Sürpizlerin bitmek bilmediği gecede bir yandan yeni üyelerin üye giriş töreni yapılırken, diğer yandan Rotaryenler ve ailelerinin mutlu günleri de kutlandı. Hem 112. yıl pastası, hem doğum günleri, hem de mutlu günler pastası olmak üzere üç defa pasta kesildi. Geceye ev sahipliği yapan Intercontinental İstanbul Oteli Yönetimi, buluşmadaki içtenlikten etkilendi ve bir çifte konaklama hediye etti. Hemen bir çekiliş düzenledi ve geceye katılan Rotaryenlerden biri, o gece otelin misafiri olarak otelde konakladı.

Kalamış Rotary Kulübü Başkanı Ülker Taylan’a, Rotary Guvarnörü Özcan Albak tarafından teşekkür plaketi verildi…

Rotary Guvarnörü Özcan Albak ve sevgili eşi Nur Albak, gecenin hazırlanmasında ve kusursuz geçmesinde büyük emekleri olan Kalamış Rotary Kulübü üyesi Nursema & Mustafa Öztürk çiftine teşekkürlerini, Rotary 112. Yıl Panosu önünde bildirdiler…

Kutlamalar kapsamında Ataşehir, Dolmabahçe, Dragos ve Ortaköy Rotary Kulüplerine 4 yeni üyenin üye giriş törenleri de yapıldı…

İlgili Haberler