İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

RTÜK’ten Ambulans Yasağı

yazar Kadir Toprakkaya

 

Yeni yayınlanan KHK ile, RTÜK’ün getirdiği yayın yasaklarının etki alanı genişletildi. Yeni düzenlemeye göre terör saldırılarından sonra yapılacak televizyon yayınlarında ambulans sesi ve görüntüsü kullanılamayacak, haber muhabirleri olay yerinden detaylı bilgi aktaramayacak.

 

Yalnızca Yetkililer Konuşabilecek

Yapılan yeni düzenlemeye göre, terör saldırılarından sonra yalnızca resmi yetkililerin açıklamaları ekranlardan yayınlanabilecek. Ayrıca televizyon kanalları, ilgili terör olayını haberleştirirken tüm gün boyunca “Son Dakika”, “Sıcak Gelişme” gibi ifadeler kullanamayacaklar.

 

Terör Örgütünün Amacına Hizmet Edilmeyecek 

RTÜK’ün yayın yasaklarının kapsamını genişleten KHK, ayrıca terör olayları hakkında detaylı haber yapmanın halkı paniğe ve karamsarlığa sevk ettiği ve bu durumun da terörün amacına hizmet etmek anlamına geldiği gerekçesiyle, gerçekleşecek olaylar hakkında detaylı haber ve analiz yapılmasına da kısıtlamalar getirdi. Yeni düzenlemeye göre, terör olayları hakkında resmi makamların açıklamaları dışında bilgi, açıklama, yorum ve analiz yapmak, terör örgütü destekliği kapsamında değerlendirilebilecek.

İlgili Haberler