İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

RunTOFD İstanbul için geri sayım başladı

yazar Cenay Toprakkaya

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile Omurilik Felçlileri Gençlik ve Spor Kulübü (OFSK) tarafından düzenlenecek RunTOFD İstanbul koşusu için geri sayım başladı. Organizasyon, 29 Nisan Pazar günü saat 10:00’da Yeşilköy sahildeki 5,5 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek. RunTOFD İstanbul ile sporla insanlara yeni dostluklar kazandırmak, iyilik köprüsü kurmak ve engelli bireylerin özgürlüğüne kavuşması amaçlanıyor.

Yeni oluşabilecek kalıcı sakatlıkları önlenme ve toplumu bu alanda bilinçlendirme amacıyla 20 yıldır faaliyet gösteren Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul işbirliğiyle koşuyu organize ediyor. İtici güç olarak tekerlekli sandalyeli bir koşucuya parkur boyunca eşlik edilebileceği gibi, bireysel olarak veyaTOFD Genel Başkanı Ramazan Baş - RunTOFD kişilerin kendi takımlarıyla koşuya dahil olması da mümkün. Her yaştan katılımın beklendiği etkinlikte, koşunun ardından saat 11:00-15:00 arası RunTOFD İstanbul Festivali tüm katılımcılarını ağırlayacak. Koşuya kaydolmak için www.runtofd.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ZİNDE KAL, EĞLEN VE BAHARI MUTLULUKLA KARŞILA…

Koşu hakkında bilgi veren TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş; “2017 yılının Mayıs düzenlediğimiz RunTOFD Bakırköy koşusuna her yaştan birçok kişi katıldı, büyük bir başarıyla sonuçlandı. Katılımcılar hem spora katılmanın mutluluğunu yaşadı, hem de koşu sonrasında düzenlenen festivale katılarak dostluklar edindi. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile Omurilik Felçlileri Gençlik ve Spor Kulübü olarak, 29 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul işbirliğinde Yeşilköy sahilde yine büyük bir koşu organizasyonu düzenleyeceğiz. RunTOFD İstanbul’un bir diğer özelliği de koşarken yapılan bağış çağrılarıyla hareket kısıtlılığı olan kişiler için akülü tekerlekli sandalye temin etmektir” açıklamasında bulundu.

KOŞARAK VEYA YÜRÜYEREK GÜNÜN TADINI ÇIKARIN…

Sporla insanlara yeni dostluklar kazandırmak, iyilik köprüsü kurmak ve engelli bireylerin özgürlüğüne kavuşmasını sağlamak amacıyla RunTOFD İstanbul koşusunu düzenlediklerini söyleyen Baş, konuşmasına şöyle devam etti: “Koşuya hem bireysel olarak katılabilir, hem kendi takımınızı oluşturabilir, hem de itici güç olarak tekerlekli sandalyeli bir koşucuya parkur boyunca eşlik edebilirsiniz. Koşarak veya yürüyerek günün tadını çıkarabilirsiniz. Her yaştan kişinin katılacağı koşunun ardından düzenleyeceğimiz festival alanında keyifli bir gün sizleri bekliyor.”

İlgili Haberler