İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Sabiha Gökçen büyüyor

yazar Reha Kadak

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yeni iç hatlar terminal ek binası sayesinde yıllık yolcu kapasitesi 41 milyona ulaşacak.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ (İSG) tarafından hayata geçirilen terminal binasının açılışında konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, havalimanı ve yol yapılan yerlerin geliştiğini ifade ederek, bugün bu durumun çok canlı bir örneğinin Sabiha Gökçen’de görüldüğünü söyledi.

Sabiha Gökçen’in ilk yapıldığı dönemdeki eleştirilere değinen Şahin, zaman geçtikçe yönetim anlayışı değişikliğiyle birlikte bir ülkenin, bir müessesenin nasıl ilerletilebildiğinin ve geliştirilebildiğinin görüldüğünü kaydetti.

Şahin, “Dün burası bomboştu. Bugün kapasite artırımı için her türlü yatırım yapılmanın mücadelesine girilmiş, çabaları gösteriliyor. 25 milyon kapasiteli diye başlandı, 31 milyona ulaştı, şu anda 41 milyona çıkartılıyor. İnşallah ikinci pistin yapılmasıyla birlikte bu kapasite 63 milyon olacak.” diye konuştu.

İstanbul’un bununla yetinmediğini ve dünyanın en büyük havalimanlarından birisinin Sabiha Gökçen’e 50 kilometre uzaklığa yapıldığını belirten Şahin, bu iki havalimanının “tatlı bir rekabet” içinde olacağını söyledi.

İlgili Haberler