İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Saint Benoit Lisesi’nde “Magic of Drums and Percussions” konseri

yazar Cenay Toprakkaya

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Saint Benoit Lisesi, Silüet Salonu’nda dünyaca ünlü perküsyon ve bendir festivali Tamburi Mundi’nin ilk defa İstanbul’a gelen özel projesi ”Magic of Drums and Percussions” konserine ev sahipliği yapacak.

Silüet Salonu’nda 13 Şubat Salı günü saat 19:00’da, Murat Çoşkun ve perküsyonist Mehmet Akatay’ın birlikte sergileyeceği performansı mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz. Konserde, Bettina Castano’nun danslarından oluşan özel bir koreografiye de yer verilecek. Sadece bu konser için Almanya ve İspanya’dan gelen sanatçılar, sahneyi unutulmaz bir konserle onurlandıracak.

PROJENİN EĞİTİCİ HEDEFİ : SAİNT BENOIT LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SAHNEDE…

Saint Benoit Fransız Lisesi, ”öğrencinin eğitici projelerin merkezinde” olmasını sağlayan bir anlayışı benimsemekte. Bu anlayışla konser gecesi öğrenciler, üç sanatçıya eşlik etmek için sahnede yer alacak ve daha önce atölyede sanatçılarla birlikte çalışmış oldukları müzikal performansı sergileyecekler. Öğrencilerin kendi eğitimlerinde aktif rol almalarını hedefleyen anlayış doğrultusunda Saint Benoit Fransız Lisesi, çeşitli müzik atölyeleri sayesinde öğrencilere “Purple is the Color” (Akbank Jazz Festivali) ve “Jef Giansily Quintet” gibi tanınmış sanatçılarla sahne alma fırsatını tanıyor.

MURAT ÇOŞKUN HAKKINDA…

Murat Çoşkun, müzikal çalışmalarında kültürel buluşmayı teşvik etmekte. Çoşkun’un müzikal yolculuğunun temelinde, Doğu ile Batı arasında uyumlu ve melodik kültürel köprülerin kurulması yatmakta. Bu denge ve uyum arayışında Murat Çoşkun, kültürleri bir araya getirmeyi ve birleştirmeyi hedeflemekte. Uzun yıllar Almanya’da yaşayan sanatçı, Tamburi Mundi Uluslararası Perküsyon Festivali’nin kurucusu. Bu festival kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinde sahne almakta. Çoşkun aynı zamanda, Mannheim Popakademie’de perküsyon dersleri vermekte.

BETTINA CASTANO HAKKINDA…

Ünlü flamenko dansçısı Bettina Castano, dünyanın sayılı dansçıları arasında gösterilmekte. Bu güne kadar flamenko grupları, kuartetler, triolarla çalıştığı gibi, filarmoni orkestralarıyla da sahneye çıktı.

MEHMET AKATAY HAKKINDA…

Türkiye’nin sayılı perküsyonistlerinden biri olan Mehmet Akatay, Tarkan ve Sezen Aksu gibi Türkiye’nin dünyaca tanınmış sanatçılarının orkestralarında baş perküsyonist olarak müzik yapmakta. Sanatçının en son 2017 yılında “Sazlı Sözlü Project” adlı albümü yayınlandı. Ritim ve vurmalı şarkılar dünyasının iki eşsiz ustası Mehmet Akatay ve Murta Çoşkun’u bir araya getiren bu konser, Sevilla’dan (İspanya) gelen flamenko dansçısı Bettine Castona ile beraber izleyicilerine  muhteşem bir görsel ve işitsel şölen vaat ediyor. Bu muhteşem gösteriyi sakın kaçırmayın!..

Saint Benoit Lisesi

İlgili Haberler