İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Saint Benoit Lisesi’nde Borusan Quartet konseri

yazar Cenay Toprakkaya

 Saint Benoit Fransız Lisesi, Borusan Quartet konserine ev sahipliği yaptı. Müzikseverler, Saint Benoit Lisesi Silüet Salonu’nda 7 Şubat Perşembe akşamı muhteşem bir konsere tanıklık etti. Bu özel gecede Esen Kıvrak (1. keman), Özgür Baskın (2. keman), Efdal Altun (viyola), Çağ Erçağ (viyolonsel) dörtlüsünden oluşan Borusan Quartet, “Kış Mevsiminde Bir Arjantin Sıcaklığı” başlıklı konseri ile Silüet Salonu’nun sahnesini onurlandırdı.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Gürer Aykal öncülüğünde, Borusan Holding’in desteğiyle 1999 yılında kurulmuştur. Bugün senfonik orkestra dünyaca tanınmaktadır. İstanbul’daki Süreyya Operası’nda sürdürdükleri düzenli sezon konserlerinin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdikleri turnelerle de dikkat çeken Borusan Quartet; Rheingau, Schleswig-Holstein, Merano, Mozart, Napfilon, Bodensee, West Cork, Europalia, Mersin, Bodrum, İstanbul ve Ankara müzik festivallerine katıldı; Tonhalle (Zürih), Carnegie Hall (New York), Concertgebauw (Amsterdam), Philharmonie de Paris (Paris), Le Corum (Montpellier), Schloss Elmau (Münih), L’arsenal (Metz), G. Verdi Hall (Milano) ve Musikverein (Viyana) gibi seçkin salonlarda konserler verdi.

Borusan Quartet

BOL ÖDÜLLÜ MÜZİK TOPLULUĞUNDAN BÜYÜLÜ BİR GECE

2010 yılında ilki düzenlenen Andante Dergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” ödülünün ve yine aynı yıl New York’taki Carnegie Hall’da finali gerçekleşen 2010 ICMEC Uluslararası Oda Müziği Topluluğu Yarışması’nda 1. olarak altın madalyanın sahibi oldular. Borusan Quartet, Türk bestecilerinin önemli bir yer aldığı, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuvara sahip. Borusan Quartet, 7 Şubat gecesi Saint Benoît Lisesi Silüet Salonu’nda müzikseverlere büyülü bir müzik gecesi yaşattılar.

İlgili Haberler