İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Saint Benoît Lisesi’nde Jef Giansily Quintet Konseri

yazar Cenay Toprakkaya

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Saint Benoît Fransız Lisesi, Jef Giansily Quintet konserine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kurulduğu ilk günden bu yana sanata büyük önem veren Saint Benoît Fransız Lisesi, Silüet Salonu’nda 7 Aralık Perşembe günü Jef Giansily, Hermon Mehari, Pierre Bernier, Mathew Hall ve Darrel Green’den oluşan grubu ağırlayacak.

Jean-François “Jef” Giansily, 1980 yılında Paris’te doğmuş, şu an İstanbul’da yaşayan Fransız bir piyanist. Giansily, değişik karma gruplarla dünyanın sayılı uluslararası caz festivallerine katılıyor. İstanbul’da beraber müzik ve kayıt yaptığı isimler arasında  Ferit Odman, Kaan Yılldız, Sarp Maden, Sibel Köse gibi müzisyenler bulunuyor. Müziği dinamik olup, içinde değişken tempo ve ruh halleri barındırırken, ana merkezinde ise hep lirik ögeleri taşıyor.

JEF GIANSILY QUINTET HAKKINDA…

Grup, New York ve Paris’in en iyi müzisyenleri arasında bulunan üyeleriyle, piyanistin bestelerini yorumlamak için bu proje için bir araya geldi. Genç müzisyen Hermon Mehari, jenerasyonunun en tanınan trompetçilerinden biri. Baterist Darrel Green, 20 yıllık kariyeri boyunca Pharoah Sanders, Wallace Roney ve Cassandra Wilson gibi müzisyenlerle çalıştı. Pierre Bernier, özellikle Pinocchio grubu ve Morvan/Govin/Bernier üçlüsü konserleri gibi, Fransız sahnelerindeki en popüler gösterilerde yer almakta. İstanbul’da yaşayan Matthew Hall; Jimmy Cobb, Justin Kauflin, Matt Wilson, Alan Parker gibi sanatçılarla çalıştı. Aynı zamanda İstanbul’da değişik gruplarla çalmakta.

İlgili Haberler