İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Saint Benoit Lisesi’nde “Tuna Kiremitçi ile Müzikli Dakikalar”

yazar Cenay Toprakkaya

Saint Benoit Fransız Lisesi, Frankofoni Festivali kapsamında ”Tuna Kiremitçi ile Müzikli Dakikalar” konserine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Okulun Silüet Salonu’nda 28 Mart Çarşamba günü saat 19:00’da gerçekleşecek özel gecede, 2017 yılı başlarında yayımlanan “Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları” albümüyle büyük beğeni toplayan sanatçı, şarkılarını sahnede orkestrasıyla seslendirecek.

Kiremitçi’nin yeni şarkısı “İstanbul Köleleri”, Pasaj & Garaj etiketiyle tekli olarak çıktı. İstanbul Köleleri, sanatçının kendi deyimiyle ”Büyük şehirdeki sert ve can acıtan ilişkilerin bir kölenin ağzından anlatılışı, acı çeken aşıkların birbirlerine ölümüne bağımlı halleri…, İstanbul’un ve aşkın kölesi olmuşlara romantik bir selam…”

TUNA KİREMİTÇİ HAKKINDA…

1973 yılında Eskişehir’de doğdu. Eğitimini Galatasaray Lisesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünde tamamladı. 1990’lı yıllarda kurduğu “Kumdan Kaleler” grubuyla müziğe başlayan sanatçı, ilk albümünü bu grup ile 1995 yılında çıkarttı. Bu albümde besteci, söz yazarı, gitarist ve vokal olarak yer aldı. 2013 yılında Atlas grubuyla bir albüm hazırladı. 2017 yılı başlarında ise ”Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları” albümünü çıkardı.

Tuna kiremitçi

İlgili Haberler