İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Sarıyer Sanat Kursları Çok İlgi Görüyor

yazar Kadir Toprakkaya

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği Sarıyer Sanat Kursları binlerce kişiyi bir araya getiriyor. Her yıl 9 ay boyunca devam eden kurslara bu yıl 2 bin 55 kadın katıldı.

Sarıyer Belediyesi’nin meslek edindirme kursları sayesinde her yıl binlerce kişi meslek sahibi oluyor. Birbirinden farklı onlarca alanda ders verilen kursların bu yılki branşları arasında; el sanatları, müzik dersleri ve görsel sanatların yanı sıra, cilt bakımı, manikür, pedikür ve makyaj eğitimi yer alıyor. 29 ayrı merkezde, 42 farklı branşta ve 45 eğitmenle 3 bin 236 vatandaşa eğitim veren Sarıyer Belediyesi kurslarına ilgi oldukça yoğun.

Sarıyer Sanat Kursları
KURSİYERLERİN ÇĞUNLUĞUNU KADINLAR OLUŞTURUYOR…

Binlerce vatandaşın her yıl başvuru yapıp ders aldığı kurslara en büyük ilgiyi kadınlar gösteriyor. Sarıyer belediyesi tarafından ücretsiz verilen ve alanında deneyimli eğitmenler tarafında gerçekleştirilen dersler, çocuk ve yetişkin grubu olmak üzere ikiye ayrılıyor. Çocuklarda eğitime bale dersine en küçük 5 yaştan başlanırken yetişkinler grubunda ise bu yaş 18 oluyor. Haziran ayında son bulan birbirinden farklı ve eğitici bu dersler 7’den 70’e herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Sarıyer Sanat Kursları
MEZUN OLANLARA SERTİFİKA VERİLİYOR…

Sarıyer Belediyesi Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi, Zekeriyaköy kurs merkezi, Yaşam ve Semt evlerinde verilen derslere bugüne kadar 15 bini aşkın öğrenci katıldı. Bu öğrencilerin 10 bine yakını ise Sarıyer Belediyesi katılım belgesi ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alarak mezun oldu.

İlgili Haberler