İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Beyoğlu Sinema Atölyeleri ilk mezunlarını verdi

yazar Reha Kadak

Kültür Kenti Vakfı’nın başlattığı sinema sertifikaları dağıtıldı. Oyuncu Asuman Dabak ile birlikte Beyoğlu Sinema Atölyeleri’nde iki aylık sinema eğitimini tamamlayan öğrencilere katılım belgelerini takdim eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; “Yeni senaristler, yeni yönetmenler, yeni oyuncular buradan çıksın istiyoruz. Çünkü, Beyoğlu’nun damarında kültür ve sanat hayatı vardır” dedi.

Kültür Kenti Vakfı’nın yürütücülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ve Beyoğlu Belediyesi’nin iştirakiyle düzenlenen Beyoğlu Sinema Atölyeleri, ilk mezunlarını verdi. Oyuncu Asuman Dabak küratörlüğünde iki aydır devam eden Beyoğlu Sinema Atölyeleri’nin son dersine katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, oyuncu Asuman Dabak ile birlikte temel seviyede sinema eğitimini tamamlayan öğrencilere katılım belgelerini takdim etti.

Sinema Atölyeleri

BAŞKAN DEMİRCAN: BEYOĞLU’NDAN YENİ SENARİSTLER, YÖNETMENLER VE OYUNCULAR ÇIKSIN İSTİYORUZ…

Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, etkinlikle yaptığı konuşmada Beyoğlu’nun kültür ve sanatın merkezi olduğunu belirterek; “Sinema, Beyoğlu için kültür sanat hayatının en önemli disiplinlerinin başında geliyor. Türkiye’de ilk sinemanın izlendiği yer İstiklal Caddesi üzerinde, Yeşilçam burada. Halen daha bunun etkileri devam ediyor. Bu çerçevede Beyoğlu Belediyesi olarak, Asuman Hanım ile birlikte böyle bir sinema okulu başlattık ve çok kıymetli öğrencilerimiz var. Bugün eğitimlerin ilk dönemi sona erdi. İnşallah devam edeceğiz Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkısıyla. Buradan yeni senaristler, yeni yönetmenler, yeni oyuncular çıksın istiyoruz. Çünkü, Beyoğlu’nun damarında kültür ve sanat hayatı vardır. Ve kültür hayatını geliştirecek olanlar da elbette sanatçılarımızdır” ifadelerini kullandı.

Sinema sertifikaları

ASUMAN DABAK: ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ LAYIKIYLA YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ…

Oyuncu Asuman Dabak ise şunları söylei: “Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Beyoğlu Belediyesi’nin sağladığı olanaklarla, göstermiş olduğu samimiyetle ve öğrencilerimizin de katılımıyla biz de üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Çok mutluyuz, çünkü her zaman bu olanaklar sağlanmıyor. Ve benim öğrencilerim muhteşem, öğretmenlerimiz muhteşem. Biz çok iyi, kaliteli yönetmenler, kurgucular, senaristler ve oyuncular yetiştireceğiz.”

KISA VE UZUN METRAJLI FİLMLERDE YER ALABİLECEK SEVİYEDEYİZ…

Eğitimini tamamlamanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler de; “Buraya başladığımızda sıfır seviyesindeydik. Ama şimdi grup olarak hem kısa film hem de uzun metrajlı filmlerde yer alabilecek seviyedeyiz. Özellikle senaryoda ve kamera arkası çalışmalarında iyi bir seviyeye geldik. Ama bu daha çok teorik açıdan gerçekleşti. Pratik açıdan da devam ederse bizim için çok iyi olacak” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler