İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Şişli Adalet Parkı Açıldı

yazar Reha Kadak

Şişli’nin yeşil alanlarını artırma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Şişli Belediyesi, ilçedeki parklara bir yenisini daha ekledi. Adalet Parkı, Esentepe Mahallesi’nde bulunan 4 bin metrekarelik boş alanın düzenlenmesiyle hizmete açıldı. Farklı yaş gruplarının ihtiyaçlarına uygun donanımla hizmete açılan parkta 0-6 yaş oyun grubu, yeşil alan üzerinde fitness alanı, sağlıklı yaşam parkuru, ahşap oturma üniteleri, evcil hayvan oyun alanı ve piknik alanı bulunuyor. Adalet Parkı, Esentepe Mahallesi’nin en büyük parkı olma özelliği taşıyor.

Park açılışında konuşan Belediye Başkanı Hayri İnönü; “Daima güzel hizmetlerle anılmak, Şişli halkına kalıcı eserler bırakmak için çalışıyoruz. Şişli gibi yoğun yapılaşmanın olduğu bir ilçede kentsel dokunun iyileştirilmesi için, yurttaşlarımızın çocuklarıyla iyi vakit geçirebilecekleri, rahat bir nefes alabilecekleri alanlar yaratmak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Biliyorsunuz, sağlıklı bir yaşam için aktif bir hayat tarzı ve spor yapmak da son derece önemli. Tüm bunları düşünerek, bu parkı Şişli’ye kazandırdık. Adalet Parkımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Şişli
ŞİŞLİ’DE YEŞİL ALANLARA VERİLEN ÖNEM…

Adalet Parkı’nın son yıllarda boş alanın düzenlenmesiyle sıfırdan yapılan en büyük çocuk oyun alanlı park olduğunu belirten İnönü; “Bundan sonra da ilçemizin planlarında yeşil alan gösterilen ve atıl duran tüm alanlar gerçekten yeşil alan olacak. Planlarda yeşil alan olan hiçbir yer Şişli Belediyesi tarafından ranta, betona, yapılaşmaya açılmayacak” şeklinde konuştu.

Şişli Adalet Parkı

4 bin metrekare üzerine kurulu Adalet Parkı’nın 2 bin 500 metrekaresi yeşil alan olarak düzenlendi. Parkta 150 adet ağaç, 1.550 çalı grubu, 6 bin mevsimlik çiçek kullanılırken, 2 bin 500 metrekare de rulo çim serimi yapıldı…

Şişli

İlgili Haberler