İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Sivas katliamında hayatını kaybedenler Belediye Meclisi’nde anıldı

yazar Reha Kadak

Sivas Madımak katliamında hayatını kaybedenler, katliamın 25’inci yılında Maltepe Belediye Meclis’inde anıldı.

Maltepe Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantılarının ilk oturumu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Kılıç, 24 Haziran’da Türkiye demokrasi tarihi için çok önemli bir seçimi geride bıraktıklarını belirterek, “Seçimler genel itibariyle huzur içinde geçmiştir. Adaylarımız Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak kendilerini halka anlatmıştır. Sandıktan çıkan sonuçlara göre başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yarışmacıları, siyasi aktörleri ve liderleri bir kere daha kutluyorum. Bunun ülkemize huzur, barış, birleştirmeyi, buluşmayı getirmesini temenni ediyorum” dedi.

SİVAS VE BAŞBAĞLAR KATLİAMLARI KINANDI

2 Temmuz 1993’de meydana gelen Sivas katliamının 25’inci yıldönümü nedeniyle katliamı bir kez daha lanetleyen Kılıç, “Orada kaybettiğimiz canlarımızın önünde bir kere daha saygıyla eğiliyoruz. Sadece orası değil birkaç gün sonra, 5 Temmuz 1993’de Erzincan Başbağlar’da aynı elim olayı yaşadık. Bir köyün nasıl hunharca katledildiğini toplum ve insanlık olarak gördük. Başbağlar şehitlerini, Sivas şehitlerini, tüm demokrasi şehitlerini bir kere daha saygıyla anıyorum. Ümit ediyorum ülkemiz bir daha bu olaylara asla izin vermeyecek. Birlikteliğe ihtiyacımız olduğu bu dönemde sandıkların ve seçimlerin gelip geçici olduğundan yola çıkarak, birlik ve beraberliğin daha önemli olduğunu ifade ediyorum” diye konuştu.

CHP GRUBU KATLİAMLARI KINADI

Daha sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Aksoy da, Sivas ve Başbağlar katliamı ile 11 Temmuz 1995’de Bosna-Hersek’in Srebrenitsa kentinde yaşanan Srebrenitsa katliamında yaşamlarını yitirenleri, saygı ve rahmetle andı.

İlgili Haberler