İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Sokak müzisyenleri Maltepe’de sahne aldı

yazar Reha Kadak

Maltepe ve Kartal başta olmak üzere Anadolu Yakası’nda sokak müzisyenliği yapan yetenekli isimler, “Sokaktan Sanata” konseri ile Maltepe’de sahne aldı.

Maltepe Belediyesi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki konser, müzisyen Ayla Karacan’ın yönetiminde gerçekleştirildi. Bağlama, gitar, keman klarnet ve vurmalı çalgılar eşliğinde, Neşet Ertaş türkülerinin yanı sıra “Mamoş” “Dom Dom Kurşunu” “Esmerim” “Dostum Dostum” gibi halk müziğinin birbirinden güzel, sevilen türkülerini seslendiren 12 kişilik ekip, dinleyicilerden tam not aldı.

SOKAK SAHNEYE TAŞINDI

“Sokaktan Sahneye” isimli konserle, yüzlerce müzikseverin karşısına çıkan müzisyenlerin öyküsü ise bir hayli ilginç. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak bir araya gelen ekip, aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi’nde akademisyenlik yapan, Ayla Karacan’ın kendisine ait müzik okulunda Maltepe ve Kartal başta olmak üzere Anadolu Yakası’nda sokaklarda, caddelerde, metrolarda sokak müziği yapan yetenekli isimlere, ücretsiz eğitimler vermesiyle kuruldu. Bugüne kadar pek çok konser veren Sokaktan Sahneye ekibi, ayrıca bir albüm hazırlığı içerisinde.

Sokak

İlgili Haberler