İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Souad Massi Türkiye’ye Geliyor

yazar Kadir Toprakkaya

Kendine özgü müzik tarzıyla tüm dünyanın beğenisini kazanan Cezayirli yıldız Souad Massi, son albümü “El-Mutakallimun” turnesi kapsamında Türkiye’ye geliyor. Sanatçı, 7 Mart’ta Ankara’da, 8-9 Mart’ta ise İstanbul’da sahne alacak.

Geleneksel müzikleri folk ve rockla birleştirerek kendine has bir tarz yaratan Souad Massi, Cezayir’in son yıllarda müzik dünyasına kazandırdığı en önemli isimlerden biri. İngilizce, Fransızca, Arapça ve Berberice şarkılarıyla tam bir kültür sentezi yaratan sanatçı, flamenkodan tangoya, Afrika müziklerinden folka dek geniş bir yelpazeden besleniyor.

2002’den Bu Yana Zirvede

Souad Massi, 2002 yılında çıkarttığı “Raoui” (Hikayeci) adlı albümüyle büyük beğeni kazanmış, aralarında BBC Ödülleri’nin de bulunduğu çok sayıda ödüle layık görülmüştü. O tarihten bu yana zirveden hiç inmeyen ve her çalışmasıyla büyük beğeni kazanan Massi, “Deb” (Kalbi Kırık) isimli albümüyle müzik otoritelerinden tam not almış ve bir dünya yıldızı haline gelmişti.

Şarkılarında aşk, insan ilişkileri, politika ve gündem gibi pek çok konudan beslenen Massi, Kuzey Afrika’nın en iyi müzisyeni olarak kabul ediliyor. 2015 yılında çıkarttığı ve yine büyük beğeni kazanan son albümü “El-Mutakkalimun”daki şarkılarını hayranlarıyla buluşturmak için dünya turnesine çıkan Cezayirli yıldız, 7 Mart’ta Ankara Dünya Müzikleri Festivali kapsamında MEB Şura Salonu’nda, 8 ve 9 Mart’ta ise Salon IKSV’de sahne alacak.

İlgili Haberler