İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Süper Lig’de ortalık karıştı!

yazar Kadir Toprakkaya

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında ortalık karıştı! Ligin ilk dört sırasında yer alan takımların tamamı puan kaybederken, rakiplerinden sonra oynayan ve zirveye ortak olma şansı yakalayan Galatasaray büyük fırsat tepti.

Kaybeden Kaybedene  

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftası, son derece ilginç karşılaşmalara sahne oldu. İlk olarak Beşiktaş, Karabükspor deplasmanında 2-1 mağlup olarak zirveyi kaybetme tehlikesi yaşadı. Cumartesi günü oynanan karşılaşmada Bursaspor’la mücadele eden Fenerbahçe, son dakikalara önde girmesine rağmen Batalla’nın penaltısına engel olamayarak sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Sürpriz sonuçlar, Pazar günü de devam etti. Beşiktaş’ın yenilmesi üzerine liderlik şansı yakalayan Başakşehir, Kasımpaşa karşısında 4-0 mağlup olarak şoka uğradı. Tüm rakiplerinin puan kaybettiği haftanın son mücadelesine çıkan ve zirveyle arasındaki puan farkını 2’ye düşürme fırsatı yakalayan Galatasaray ise, kendi evinde Kayserispor’a 1-2 mağlup oldu ve altın tepside sunulan şansı elinin tersiyle itti.

Fenerbahçe ve Galatasaray Hakemden Şikayetçi

Bursaspor karşısında galibiyeti son dakikalarda gelen penaltıyla kaçıran Fenerbahçe cephesi, penaltının yanlış karar olduğunu iddia ederek hakemden şikayetçi oldu. Galatasaray ise, Eren Derdiyok’un son dakikada attığı ikinci golün faul nedeniyle sayılmamasını hatalı bir karar olarak nitelendirerek puan kaybını hakeme bağladı.

Sıralama Değişmedi

Zirve yarışında yer alan dört takımın da puan kaybetmesi nedeniyle, ligin zirvesinde sıralama değişmedi. Beşiktaş, 44 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Hemen ardındaki İstanbul Başakşehir 42 puanla ikinci, Galatasaray ise 39 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Dördüncü sıradaki Fenerbahçe’nin ise 36 puanı bulunuyor.

İlgili Haberler