İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

TAİDER Ödülleri İçin Son Başvuru Tarihi 28 Nisan

yazar Kadir Toprakkaya

Türkiye ekonomisine yön veren aile şirketlerine özgü, Dünya’da ilk ve tek sürdürülebilirlik projesi olan TAİDER Ödülleri için son başvuru tarihi 28 Nisan 2019 tarihine kadar uzatıldı.

Aile şirketlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı hedefleyen ödül sürecine üretim faaliyeti gösteren tüm aile işletmeleri katılabiliyor.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından 2017 yılında aile şirketlerinin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerine katkı sağlamak, iyi örnekleri paylaşarak öğrenmeyi hızlandırmak, gelişimin tüm kurumlara yayılımını sağlama yönünde itici güç oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Kuzey Yıldızı Projesi kapsamında verilecek olan Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülleri’ne son başvuru tarihi 28 Nisan’a uzatıldı.

Sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyerek bu alanda çalışmalar yapan ve ülke ekonomisine değer katarak fark yaratan aile işletmelerine yönelik tasarlanan Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülleri, 1-2 Kasım 2019 tarihinde düzenlenecek TAİDER 7. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’ndeki törenle sahiplerini bulacak. Sürece başvuran kuruluşlar, şirketleri özelinde hazırlanacak olan değerlendirme raporu sayesinde gelişmiş ve geliştirilecek alanlarını tespit etme imkânı elde edecekler. Firmalar, süreçte görevlendirecekleri değerlendiricileri ile hem kurum içinde hem de diğer sektörlerde bu özel eğitim programına katılacaklar.

Başvuru yapan firmalara kurum içi eğitim 10 Mayıs 2019’da, değerlendirici eğitimleri ise 30-31 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenecek. Başvuru dosyalarının son teslim tarihi olan 19 Haziran 2019 gününden sonra ise iki ay süren değerlendirme ve saha ziyaretleri süreci başlayacak. Başvuruların değerlendirmesini en son yapacak olan jüri, 31 Ekim 2019 tarihinde sonucu belirleyecek.

TAİDER Ödülleri
ÖDÜLE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülleri sürecine TAİDER’e üye olan veya olmayan, üretim faaliyeti gösteren aile şirketleri başvurabiliyor. Değerlendirmeler; 250’den fazla çalışana ve 250 milyon TL’den fazla ciroya sahip olan işletmelere yönelik “Büyük Ölçekli İşletmeler” ve çalışan sayısı 250’den ve cirosu 250 milyon TL’den az işletmelere yönelik “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler” olmak üzere iki kategoride gerçekleştiriliyor. Sürece katılan şirketler; çalışanlar, çevre, toplum, gelecek nesiller, yönetişim ve finansal boyutlarında değerlendirmeye tabi tutuluyor.

TAİDER Ödülleri
TAİDER KUZEY YILDIZI PROJESİ, AİLE ŞİRKETLERİNE REHBERLİK EDİYOR…

TAİDER’in Kuzey Yıldızı Projesi, sürdürülebilirlik için dört bileşeni barındırıyor: Kuzey Yıldızı Etki Değerlendirme Testi, Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülleri, Değerlendiriciler ve Sürdürülebilirlik Çalışma Grupları. Kuzey Yıldızı Ödülleri ise projenin dört bileşeninden sadece bir tanesini oluşturuyor.

Aile işletmeleri başta olmak üzere tüm şirketlere kendilerini ölçümleyebilme imkânı veren “Kuzey Yıldızı Etki Değerlendirme Testi” çalışanlar, toplum, çevre, gelecek nesiller ve finansal alanda yaratılan etkiyi puanlıyor ve geri besleme raporu sunuyor. Proje kapsamında eğitilen “Değerlendiriciler” hem kuramsal hem de uygulama bilgisi ile öğrenme ve öğrendiklerini kendi şirketlerinde de uygulama olanağı buluyor. Etki değerlendirme testini yüzde 100 tamamlayan aile şirketleri için takım çalışması ve birbirlerinden öğrenerek gelişme fırsatı sunan “Sürdürülebilirlik Çalışma Grupları” oluşturuldu.

İlgili Haberler