İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Tarihi Mısır Çarşısı’nda 10 bin aşure ikramı

yazar Deniz İhsan Taşdelen

Tarihi Mısır Çarşısı’nda bu yıl 17.’si düzenlenen Geleneksel Aşure Günü’nde, 10 bin kişilik aşure ikramı yapıldı. Usta aşçılar tarafından dev kazanda pişirilen aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar birbiriyle yarışırken, turistler ilk kez tattıkları aşureyi beğeniyle yedi.

BİR BUÇUK TONLUK AŞURE, VATANDAŞLAR VE TURİSTLERDEN TAM NOT ALDI…

Muharrem ayı dolayısıyla Mısır Çarşısı’nda düzenlenen aşure etkinliğinde 10 bin kişilik aşure dağıtıldı. Etkinlik kapsamında usta aşçılar, 40 çeşit malzeme ile dev kazanlarda aşure pişirdi.Pişirilen aşureler daha sonra kuru meyveler, renkli şekerler ve nar kullanılarak özenle süslendi. Aşure kazanlarından birinin üzerine ay yıldız motifi yapıldı. Etkinlikte Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, dev kazanın başına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti. Bir buçuk ton malzeme kullanılarak pişirilen aşure, vatandaşlardan ve turistlerden tam not aldı. Aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, vatandaşlar rengarenk süslenen aşurenin fotoğrafını çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

fatih belediye başkanı mustafa demir

BAŞKAN DEMİR: “SIKINTILARA VE SORUNLARA ÇARE OLACAK BİR AY OLUR”

Muharrem ayının tüm dünyada yaşanan sorunların çözümü olması temennisinde bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir; “Geleneksel Aşure Günü etkinliğimizi, Mısır Çarşısı çatısı altında gerçekleştiriyoruz. Bu açıdan da son derece önemli bizim için. Malatya Pazarı’nın ev sahipliğinde, rahmetli Çetin Palancı’nın da vasiyeti üzerine devam edecek bir etkinlik olacak inşallah. Bu yıl yine 10 bin kişiye ikram edilecek bir aşure var. 40 çeşit hububattan bir araya gelmiş. Bir buçuk ton malzeme kullanılarak hazırlandı aşure. Bu vesile ile Muharrem ayı mübarek olsun diyoruz. Muharrem ayındayız insanlığın, dünyanın birçok sıkıntısı var. Tüm bu sıkıntılara ve sorunlara çare olacak bir ay olur inşallah” dedi.

mısır çarşısı

İlgili Haberler