İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Tavşantepe’de toplu açılış töreni

yazar Kadir Toprakkaya

Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı ile belediyecilik ve eğitim alanında yapılan toplam 926 milyon liralık yatırımların açılışı gerçekleştirildi…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı ile belediyecilik ve eğitim alanında yapılan toplam 926 milyon liralık yatırımların açılışı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar ve İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından yapıldı.

Metronun Tavşantepe İstasyonu`nda gerçekleşen açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam yatırım bedeli 926 milyon lirayı bulan 43 kalemde 217 ayrı projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Eserlerin arasında yer alan Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı`nın Kadıköy`ü Kartal`a bağlayan 21 kilometrelik metro hattının 4,5 kilometrelik bölümünü oluşturduğunu belirten Erdoğan, şunları ifade etti:

SABİHA GÖKÇEN`DE YOLCU KAPASİTESİ 70 MİLYONA ÇIKACAK…

“Metronun Sabiha Gökçen Havalimanı`na kadar olan ve inşası süren bölümü 2018`de, Tuzla`ya kadar olan ve ihale sürecinde bulunan bölümü de inşallah 2019`da tamamlanacak. Sabiha Gökçen Havalimanımızın 5 milyar liralık yatırımla inşa edilen ikinci pistinin devreye girmesiyle yolcu kapasitesi 45 milyona çıkıyor. Planlanan yeni bir pist daha var, o da devreye girdiğinde kapasite büyük gövdeli uçakların da inişine uygun hale gelerek 70 milyona ulaşacak.“

 

İBB`DEN PENDİK`E 580 MİLYON LİRALIK YATIRIM…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu tüm yatırımlar bittiğinde İstanbul`un ulaşımının büyük ölçüde raylı sistem üzerinden gerçekleştirileceğinin altını çizerek; “Raylı sistemle Boğaz geçişi konusunda Marmaray`ın ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerindeki hattı da devreye almak suretiyle iki alternatifli bir imkanı oluşturmuş oluyoruz. Her zaman söylediğim gibi İstanbul`a hizmet etmek bir aşk, sevda, gönül işidir. Bu şehri ve bu şehrin insanlarını yürekten sevmiyorsanız, İstanbul`a verebileceğiz hiçbir şey yoktur“ dedi.

ÜSKÜDAR-ÇEKMEKÖY METROSU YAKINDA AÇILIYOR…

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro hattının hayırlı olmasını dileyerek; “Sayın Cumhurbaşkanım liderliğinizde hizmetlerimiz hız kesmeden devam ediyor. ‘Her yere metro, her yerde metro` dedik, sözümüzü tutuyoruz. İstanbul, işaret ettiğiniz 2023 hedeflerine koşuyor. 2023 yılına geldiğimizde İstanbul, dünyanın en fazla ve en modern raylı sistemine sahip bir kent haline gelecek. Çok yakında Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattın`ın açılışını yapacağız. Halihazırda inşaatı devam eden metrolarımız var. Yoğun bir şekilde yer altında binlerce insan, İstanbul ulaşımını çözme adına çalışmakta. Önümüzdeki günlerde inşallah 180 kilometrelik yeni metro hatlarımızın çalışmalarına başlayacağız“ şeklinde konuştu.

Haberin Kaynağı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi 

İlgili Haberler