İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

TEV, İstanbul’daki ikinci şubesini açtı

yazar Kadir Toprakkaya

Türk Eğitim Vakfı’nın İstanbul’daki ikinci, Türkiye genelinde ise 14. şubesi Anadolu Yakası’nda açıldı. Kadıköy’de Bağdat Caddesi Suadiye’de hizmete giren kurum için Suadiye Oteli’nde bir açılış töreni yapıldı. Açılış törenine Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan İğnebekçili, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, TEV Anadolu Yakası Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Seda Ekincioğlu’nun yanı sıra TEV bağışçıları ve bursiyerleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı; “Hizmetlerimizi genişleterek, artan eğitim desteği ihtiyacına cevap verebilmek için durmadan çalışıyoruz. Bu genişlemenin ve büyümenin en güçlü etkisini de varlığımıza güçlü katkı sağlayan şehirlerimizdeki temsilciliklerimiz oluşturuyor. Türk Eğitim Vakfı’nın başarı hanesinde bugün Türk milli eğitiminin hizmetine sunduğu 30’a yakın eğitim tesisi, 3 kız öğrenci yurdu ve sağladığı 250 bin eğitim bursu bulunmaktadır” dedi.

Türk Eğitim Vakfı TEV

İSTANBUL’DAKİ BAĞIŞÇILARININ YÜZDE 50’DEN FAZLASI ANADOLU YAKASI’NDA

Anadolu Yakası’nın bağışçı potansiyeli açısından artan etkisinin TEV’in stratejik planında çok önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Yırcalı, “Anadolu Yakası’nın bizler için önemi ve potansiyeli çok büyük. Varlıklarını TEV’e vakfeden çok sayıda hayırseverimiz bu bölgede ikamet ediyor. 2017 yılında İstanbul’dan aramıza katılan 22 yeni bağışçımızın 14’ü Anadolu Yakası’nda ikamet etmekteydi ve bu 2016 yılına göre %100’lük bir artış demekti.  Aynı yıl hazırlanan stratejik planda 2018 yılı içinde açılacak 2 yeni şubeden birinin Anadolu Yakası’nda açılmasını kararlaştırdık. 2018 yılında 20 yeni İstanbul bağışçımızın 11’i Anadolu Yakası’ndan aramıza katıldı. Bu bölgede her yıl gördüğümüz bağışçı artışı, bölgemizin potansiyelini ve ne kadar doğru bir karar aldığımızı bize bir kez daha göstermiş oldu. Ayrıca bu bölgedeki 10 Üniversite’de okuyan 172 bursiyerimiz bulunmaktadır’’ diyerek sözlerine devam etti.

“YOKSULLUĞU AŞMANIN YOLU CEHALETLE MÜCADELEDEN GEÇER”

Daha sonra söz alan Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Yoksulluğu aşmanın yolunun cehaletle mücadeleden geçtiğine inanıyoruz ve bu konuda tüm gücümüzle çalışıyoruz. Fakat bu alanda devletin tek başına çalışması yeterli değildir. Sivil toplum kuruluşları bu konuda en büyük paydaşlarımızdır. Türk Eğitim Vakfı’nın bu bölgede şube açmasıyla başlayacak işbirliğimizin, çalışmalarımızı geliştirerek topluma ve ülkemizin geleceğine fayda sağlayacağına inanıyoruz. Biz de vakfın faaliyetlerine elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Hayırlı olmasını dilerim.”

“GELECEK ADINA PLANLADIĞIM ÇOK SAYIDA FAALİYET VAR”

Ev sahibi olarak hoş geldiniz konuşması yapan Anadolu Yakası Şube Yürütme Kurulu Seda Ekincioğlu da şu açıklamalarda bulundu: “51 yıllık eğitim seferberliğinin bir parçası olmaktan ve Türk Eğitim Vakfı ailesine katılmaktan duyduğum gururu belirtmek isterim. 18 yıllık profesyonel iş yaşantım sonrası Türk Eğitim Vakfı’nda hizmet verecek olmaktan ve bu kutsal görevde yer almaktan dolayı çok mutluyum. Eğitime duyarlı dostlarımızın her zaman şubemize destek olacağını ve çocuklarımıza umut olacağımıza yürekten inanıyorum. En başta küçük bir organizasyon yapısıyla hizmet verecek olan şubemizin, bölgesel potansiyel açısından gelişime açık olduğuna inanıyoruz. Gayemiz sizleri çalışmalarımızdan haberdar etmek ve bu suretle daha ahenkli ve sürekli bir şekilde çalışarak, aramızdaki iletişimi yoğunlaştırmaktır. Bir süre tek başıma bu çalışmaları sürdüreceğimden desteklerinize ihtiyacımız olacak. Bölgede gelecek adına planladığım çok sayıda faaliyet var. Eğitim için daha çok insanımızın seferber olmasını sağlamayı hedeflediğimiz bugünlerde Anadolu Yakası şubemiz, umuyoruz bu niyetimizin, ümidimizin ve gayretimizin bir adımı olacak.”

İlgili Haberler