İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Istanbul Jewelry Show başlıyor

yazar Deniz İhsan Taşdelen

Dünyanın en büyük beşinci, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası nitelikli mücevher ihtisas fuarı Istanbul Jewelry Show, 32 yıllık tecrübesiyle UBM Rotaforte Uluslararası Fuarcılık tarafından 12-15 Ekim 2017 tarihleri arasında 45. kez CNR Expo’da (İstanbul Fuar Merkezi) gerçekleşecek.

Fuarda altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma ürün gruplarının bulunduğu 800’ün üzerinde yerli ve yabancı mücevher firma ve markası yer alacak. Katılımcılar, fuara özel ürün ve koleksiyonlarını 85’i aşkın ülkeden gelecek 19 binden fazla sektör profesyonelinin beğenisine sunacak.

TÜRK MÜCEVHERAT SEKTÖRÜ HIZLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR…

Dünya altın mücevherat üretiminde ilk beş ülke arasında yer alan Türkiye, dünya mücevherat otoriteleri tarafından İtalya’nın en güçlü rakibi olarak gösteriliyor. 1992 yılında sadece 2,8 milyon ABD doları olan altından mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası ihracatı, 2016 yılında 3,67 milyar ABD dolarına ulaştı. Yine 2016 yılı rakamlarına göre Türkiye, İtalya’dan sonra hurda kullanımı da dâhil olmak üzere karat kuyumculuk imalatında Avrupa’da ikinci; Çin, Hindistan ve İtalya’dan sonra dünyada dördüncü sırada yer aldı. Avrupa’da hurdadan karat mücevherat yapımında birinci, dünyada üçüncü sırada olan Türkiye, dünyadaki en büyük 11. kuyumcu ihracatçısı konumuna geldi.

TÜRK FUARCILIK SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK ALIM HEYETİ İSTANBUL’DA AĞIRLANACAK…

İhracatın artırılması, ihraç ürünlerine yeni pazarlar bulunması ve pazar payının korunması amacıyla T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Genel Sekreterliği, Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) ve UBM Rotaforte’nin organizatörlüğünde Uluslararası Alım Heyeti Programı gerçekleştirilecek. Program kapsamında Avrupa, Orta Doğu, Amerika, Kuzey Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinden 1.000’e yakın sektör profesyoneli fuarda ağırlanacak. Türkiye mücevher ihracatının yüzde 80’ine yakın bölümünün, fuar süresince yapılacak iş görüşmeleriyle gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

istanbul jewelry show

2018 YILININ EN YENİ MODELLERİ ISTANBUL JEWELRY SHOW’DA…

Dünyada fason üretim döngüsünden kurtularak, özgün tasarım ürünleriyle adından söz ettiren Türkiye mücevher sektörü, 2018 Kış ve İlkbahar mücevher modasına dair trend tasarım ve koleksiyonlarını özel gösterilerle dünya mücevher alıcılarının beğenisine sunacak. T.C. Ekonomi Bakanlığı, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), Türkiye Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) ve KOSGEB tarafından desteklenen, Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) kalite onayı ve Kalite Yönetimi Sistemi ISO 9001 belgelerine sahip Istanbul Jewelry Show, her yıl Mart & Ekim fuarlarında toplam 47 binden fazla sektör profesyonelini, yerel ve uluslararası 845’ten fazla katılımcı ile 90 bin metrekarelik alanda bir araya getiriyor.

Asya kıtasının en büyük fuar organizatörü UBM Asia’nın Türkiye ofisi UBM Rotaforte Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen dünyanın en büyük 5. uluslararası mücevher fuarı Istanbul Jewelry Show, 45. kez mücevher sektörü temsilcilerini 12-15 Ekim 2017 tarihleri arasında CNR Expo’da (İstanbul Fuar Merkezi) bir araya getirecek. Uluslararası Alım Heyeti Programı kapsamında, mücevher sektörünün hedef ülkelerinden 1.000’e yakın sektör profesyoneli de fuarda ağırlanacak…

İlgili Haberler