İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Türkiye’nin taşları mercek altında!

yazar Kadir Toprakkaya

Ülkemizin şimdiye kadar yeterince titizlik göremeyen bir değeri daha mercek altına alınıyor. Türkiye’nin Taşları Çalışma Grubu, eşsiz doğal (gemolojik) zenginliğimizi hak ettiği yere getirmek için kolları sıvadı.

Bugüne kadar yeterli titizlik gösterilmediği için adeta talan edilen ülkemiz taşlarının hak ettiği yere gelebilmesi için ciddi bir çalışma başlatıldı. Hedeflerini; “Öz kaynağımız olan gemolojik değerlerimizi markalaştırmak ve yerli-yabancı seçkin hedef kitlesine yeniden tanıtarak, bu doğal-estetik eşsizliklerimizin hak ettiği en üst boyuta bir an önce gelmelerini sağlamak” olarak açıklayan Türkiye’nin Taşları Çalışma Grubu, bunun için Lions 118-Y Kültür Komitesi ile birlikte İstanbul’da 17 Şubat tarihinde bir çalıştay düzenledi. Şimdi de Türkiye’nin taşları ile gerçekleştirilecek sergi için geri sayım başladı.

TAŞLARIMIZ, TAKILARIMIZ, MÜCEVHERLERİMİZ…

Pera Palace Hotel Jumeirah’ın desteğiyle otelin tarihi Grand Pera Balo Salonu; “Taşlarımız, Takılarımız, Mücevherlerimiz” adlı sergiye ev sahipliği yapacak. 7 Mart Salı günü açılacak sergi, 12 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. M. Yılmaz Savaşçın, şunları ifade etti:

UNUTULMUŞ DEĞERLİ TAŞ POTANSİYELİMİZ YENİDEN HATIRLATILACAK…

“Bu etkinlikler, ülkemizin unutulmuş olan değerli taş potansiyelini tüm ilgililere yeniden hatırlatmak için başlattığımız uzun vadeli projelerimizin ilk adımıdır. Medya mensuplarımız ve tüm ilgililer, Türkiye’nin Taşları Çalışma Grubu’na ister aktif, ister pasif olarak katılabilirler. Açacağımız sergi tamamen Türkiye’nin taşlarını kullanarak; tasarım ağırlıklı, estetik boyutlarda takı, mücevher veya küçük plastik gemolojik eserler üretmiş yetenekli kişi ve kuruluşların katılımıyla gerçekleşecek.”

Türkiye'nin Taşları

İlgili Haberler