İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

TURYİD’ten 15’inci yıla görkemli kutlama

yazar Ahmet Doğan

Türkiye’de yiyecek ve içecek sektörünün yüzde 15’ini temsil eden ve kısa adı TURYİD olan Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği, 15’nci kuruluş yıldönümünü Portaxe’de kutladı.

GÖRKEMLİ KUTLAMA 
Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği’nin (TURYİD) 15’nci yılı Baltalimanı’nda bulunan Portaxe’de kutlandı. Kutlamaya, TURYİD üyeleri, yeme-içme-eğlence sektörünün yatırımcıları ve turizm işletmecileri ile çok sayıda davetli katıldı. Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer, kutlamada yaptığı konuşmada, yurtiçindeki 187 marka ile yurtiçinde bini aşkın işletmeyi ve bu markaların yurt dışında 250’ye yaklaşan işletmeyi temsil ettiklerini belirterek, “Turizmde gastronomi öne çıkmaktadır. Bugün potansiyeli 5 Milyar Dolar olan gastronomi turizmi pazarının Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un da ısrarla hedeflediği şekilde 10 Milyar Dolara ulaştırmak için birlikte çalışıyoruz” dedi.

Gastro Ekonomi Zirvesi’nin 2’ncisi 12 Mart 2019’da

15 yıllık bir geçmişe sahip olan Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği’nin (TURYİD) Türkiye yiyecek ve içecek sektörünün yüzde 15’ini temsil ettiğini de kaydeden Demirer, şunları söyledi: “29 Mart 2018 tarihinde birincisini gerçekleştirdiğimiz ve kamuoyunda oldukça ilgi ile karşılanan Gastro Ekonomi Zirvemizin ikincisini 12 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirmek için çalışmalarımız sürmektedir. 2019 yılının zor bir sene olacağını tahmin etmekle beraber geçen seneden aldığımız güç ve iş birlikçilerimizin göstereceği desteğe inanarak yolumuza devam etmekteyiz. Kamunun gastronomiye olan desteği çerçevesinde bu sene daha fazla destek beklemekteyiz. Başta Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ve ilgili bakanlık yetkilileri zirvemize destek olma isteklerini belirtirken, deneyim ekonomisi olarak ifade ettiğimiz gastronominin yarattığı ekonomik değere olan ilgilerini net biçimde ifade etmişlerdir.”

Sektörün sorunu kalifiye insan gücü

Sektörün en önemli sorunlarından biri olan yetişmiş kalifiye personel konusunu çözüme kavuşturmak amacıyla Gastronomi bölümü olan üniversite yetkilileri ve ilgili bakanlıklar nezdinde çalışmaların sürdüğünü de belirten TURYİD Başkanı Demirer, “Derneğimiz perakende ve turizm sektörü arasında bir köprü olduğu gibi, ülkemizin ihracatına büyük katkı sağlayacağına inandığı gastronomi ihracatı ile ilgili ekonomi bakanlığı nezdinde yoğun çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Ayrıca, Yönetim Kurulu üyeleri, Barış Tansever (Sunset), Ayhan Çarıklar (Midpoint), Gamze Cizreli (Big Chefs), Aslı Pasinli (Soul Group), Ebru Koralı (Marka Sokak), Ali Kemal Bak (Divan), Ali Rıza Yılmaz (Parkfora), Yücel Özalp(Rana),Cem Mirap (Lucca), Doğa Erzi, Serkan Top (Waffle Stop), Yaprak Baltacı (Morini), Ahmet Özbek ( Lebi Derya) Dilek Terzioğlu ( Dilek Terzioğlu Events), Tayyar Zaimoğlu (Onbaşılar Kebap) ve Lütfü Sapmaz (Portaxe)’ıda kürsüye davet ederek TURYİD 15. yılı pastası kesti.

HABERİSTANBUL

İlgili Haberler