İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Üç Farklı Müzik Türünün Öncü İsimleri Arter’de

yazar Kadir Toprakkaya

Arter, Ekim ayında da alanında öncü müzisyenleri sahnesinde ağırlıyor. Güher ve Süher Pekinel’in vizyonu ve öncülüğünde hayata geçirilip 12 yıldır yürütülen, 6 senedir Tüpraş’ın sponsorluğunda devam eden “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” kapsamında besteci, şef ve piyanist Maximilian Cem Haberstock ile ödüllü kemancı Naz İrem Türkmen, 17 Ekim’de Sevgi Gönül Oditoryumu’nda bir konser verecekler. 18 Ekim’de Türkiye’nin en yetenekli caz solistlerinden Elif Çağlar’ın Çağrı Sertel, Volkan Hürsever ve Ediz Hafızoğlu ile birlikte oluşturduğu Elif Çağlar Quartet; 19 Ekim’de ise ayarlanabilir mikrotonal gitarın mucidi Tolgahan Çoğulu ile çift saplı bağlama icracısı Sinan Ayyıldız Sevgi Gönül Oditoryumu’nda müzikseverlerle buluşacak.

Arter konserleri

ÜNLÜ İSİMLER SAHNEDE

Güher ve Süher Pekinel’in vizyonu ve öncülüğünde hayata geçirilip 12 yıldır yürütülen, 6 senedir Tüpraş’ın sponsorluğu ile devam eden “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” (DSGM), Türkiye’den sıra dışı yeteneklere sahip genç müzisyenleri yaşam ve enstrüman bursu ile destekleyerek dünya sahnelerine takdim ediyor. Ekim 2019’dan itibaren, DSGM’de yer alan ve uluslararası platformda saygın bir konum edinen müzisyenler Arter’de izleyicilerle buluşacak. Türkiye’de klasik müziğin gelişmesi ve yurt dışına açılması konusunda önemli katkıları olan bu kuruluşun yetiştirdiği isimler, klasik müzik severler için kaçırılmayacak bir konser serisi sunacaklar. “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” kapsamında, 17 Ekim Perşembe akşamı 20.30’da gerçekleşecek ilk konserde, kuruluşun en genç müzisyenlerinden, besteci, şef ve piyanist Maximilian Cem Haberstock ve ödüllü kemancı Naz İrem Türkmen yer alacak.

Türkiye’nin en yetenekli caz solistlerinden Elif Çağlar; piyanoda Çağrı Sertel, kontrbasta Volkan Hürsever ve davulda Ediz Hafızoğlu’ndan oluşan Elif Çağlar Quartet ile kendi bestelerini 18 Ekim Cuma akşamı Arter sahnesine taşıyacak. Daha önce Aaron Parks, Harish Raghavan ve Eric Harland gibi dünyaca ünlü caz müzisyenleriyle çalışan ve birçok prestijli festivalde sahne alan Elif Çağlar’ın M-U-S-I-C albümü, Türkiye müzik tarihinde bir kadın caz vokalistinin tüm söz, müzik ve aranjmanlarını üstlendiği ilk albüm olma özelliği taşıyor.

Arter konserleri

GENÇ İSİMLER DE SAHNEDE

Ayarlanabilir mikrotonal gitarın mucidi Tolgahan Çoğulu ile çift saplı bağlama icracısı Sinan Ayyıldız ise, 19 Ekim Cumartesi akşamı verecekleri konserde klasik Türk müziğini modern tınılarla yorumlayacaklar. Teknik yetkinliği ön plana çıkaran bir performans sunan konser, aynı zamanda köklü bir müzikal geçmişi de yoruma açacak.

Arter’in performans salonlarından Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek konserlerin biletleri Arter’den temin edilebilir veya telefonla rezervasyon yaptırılabilir.

İlgili Haberler