İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Ulaşım sektörü Intertraffic İstanbul’da buluşuyor

yazar Cenay Toprakkaya

Türk ulaşım sektörü, 18 yılı aşkın süredir Intertraffic İstanbul çatısı altında bir araya geliyor. Bu yıl 24-26 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuara, 30 ülkeden 200’ün üzerinde katılımcı ve 90’dan fazla ülkeden 6 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.

Dünya genelinde nüfus, kırsaldan kente yığılıyor. Bu durum da özellikle büyük şehirleri kaldırabileceklerinden fazla nüfusa hizmet vermeye zorluyor. Örneğin, 14.8 milyonluk nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da her gün 26 milyon kişi seyahat ediyor ve trafikte ortalama 45 dakika geçiriyor. Günlük trafiğe çıkan araç sayısı ise 2.25 milyon ve her gün 520 yeni araç trafiğe katılıyor. Türkiye genelinde özellikle büyükşehir belediyeleri, bu büyük nüfus ve mobiliteyi yönetebilmek için akıllı ulaşım sistemlerine yatırım yapıyor. Akıllı şehir çözümleri, yüzde 94’lük oranla en çok ulaşım alanında kullanılıyor.

ULAŞIM SEKTÖRÜNÜN GLOBAL MARKASI INTERTRAFFIC, İSTANBUL İÇİN GÜN SAYIYOR…

Organizatör Rai Amsterdam ve UBM NTSR’nin uluslararası gücü ile Türk ulaşım sektörü, 18 yılı aşkın süredir Intertraffic İstanbul çatısı altında bir araya geliyor. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Intertraffic İstanbul’a, 30 ülkeden 200’ün üzerinde katılımcı ve 90’dan fazla ülkeden 6 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler,  profesyonel ziyaretçi katılımı için özel çalışma yapılan ülkeler arasında yer alıyor. Fuarda hızla gelişen teknoloji sayesinde sürekli gelişen akıllı ulaşım sistemleri,  trafik güvenliği, trafik yönetimi ve planlaması, park sistemleri, ulaşım altyapı sistemlerine dair son ürün ve hizmetler tanıtılacak.

TÜRK-KORE İŞBİRLİĞİ…

Intertraffic İstanbul, Türkiye’de ulaşım sektöründe çok sayıda dev projenin altında imzası bulunan Kore ile Türk hükümeti arasındaki ikili görüşmelere de ev sahipliği yapacak. Fuar kapsamında eşzamanlı olarak düzenlenen çeşitli etkinliklere, Eindhoven Teknik Üniversitesi Akıllı Ulaşım Bölge Direktörü Dr. Ir. Carlo JT van de Weijer gibi sektöre liderlik eden önemli isimler katılıyor. Her yıl inovasyon, Park Sistemleri, Belediye Uygulamaları ve Akıllı Ulaşım olmak üzere dört farklı kategoride verilen Intertraffic İstanbul Ödülleri ise, yeni sahipleri ile buluşmak için gün sayıyor.

Bu yıl 24-26 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Intertraffic İstanbul’a, 30 ülkeden 200’ün üzerinde katılımcı ve 90’dan fazla ülkeden 6 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor…

İlgili Haberler