İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Uluslararası Su Sporları Festivali Renkli Görüntüler Oluşturdu

yazar Kadir Toprakkaya

Maltepe sahilinde 2 bin sporcuyla gerçekleştirilen 5. Uluslararası Su Sporları Festivali, binlerce İstanbulluyu da bir araya getirdi. Yüzme, su topu, dragon boat ve modern pentatlon yarışları kıyasıya mücadelelere sahne olurken, extreme su sporları gösterileri ve eğlenceli aktiviteler vatandaşlara unutulmaz bir pazar günü yaşattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İBB iştiraki Spor İstanbul’un ilgili 4 federasyonla işbirliği içerisinde düzenlediği 5. Uluslararası Su Sporları Festivali, 24-25 Ağustos tarihleri arasında Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, İBB Başkan Danışmanları Ertan Yıldız ve Yiğit Oğuz, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur da katıldı.

Cumartesi günü sporcuların kıyasıya mücadelesi ile başlayan etkinlik, Pazar günü extreme su sporları gösterileri, yarışmalar, canlı müzikler, sahne etkinlikleri, deniz üstü eğlenceleri, kara etkinlikleri ve daha birçok aktiviteyle yaklaşık 20 bin İstanbulluya keyifli bir gün yaşattı. Bu yıl ikinci kez uluslararası statüde gerçekleşen festivalde yaklaşık 2 bin sporcu mücadele etti. Her sene sporun ve eğlencenin bir arada olduğu festivalde master sporcular, çocuklar, engelli sporcular için yüzme yarışları düzenlendi. Dragon boat yarışları, su topu turnuvası, modern pentatlon müsabakaları, su jeti ve fly board gösterileri ile 6 ayrı su sporu branşında düzenlenen etkinlikler de büyük beğeni topladı.

Türkiye’de ilk kez Uluslararası Su Sporları Festivali kapsamında düzenlen ‘açık su ada turu yarışı’ 5000 metre genel klasman kadınları birincisi 1.11.36’lık derecesi ile (1 saat 11 dakika 36 saniye) Galatasaray Spor Kulübü sporcusu Nilay Erkal oldu. Genel klasman erkekler birinciliğini 1.08.00’lık derecesi ile Kınalı Ada Su Sporları Kulübü sporcusu Arek Can Kuruğoğlu elde ederken, 1500 metre yüzme yarışı kadınlarda ise Özlem Ör birinci oldu. 1500 metre erkeklerde ise Efe Erduran birinciliğe adını yazdıran isim oldu.

Festivalin bir diğer dikkat çeken branşlarından Su Topu Turnuvası birinciliğini Hırvatistan alırken, Türkiye takımı ikinci, Gürcistan üçüncü, Slovenya ise dördüncü oldu. Su topunun gol kralı ise Türk takımından Efe Kuloğlu seçildi. Gün boyu birbirinden renkli etkinliklerin düzenlendiği festival saat 19.00’da düzenlenecek Jabbar&Deeperise konseriyle son bulacak.

Uluslararası Su Sporları Festivali

İlgili Haberler