İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

UNIQ Açıkhava Film Festivali başladı

yazar Duygu Kuyumcu

Gelenekselleşen UNIQ Açıkhava Sinema Geceleri’nin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. 6 kısa, 48 uzun metrajlı filmin gösterildiği Sinema Geceleri, bütün yaz sürecek UNIQ Açıkhava Film Festivali’ne dönüştü.

ÖDÜLLÜ FİLMLER BU FESTİVALDE…

Başka Sinema’nın 2016-2017 sinema sezonun en dikkat çeken yapımları arasından seçerek hazırladığı programda; Cannes, Berlin ve Venedik gibi önemli festivallerde gösterilmiş çoğu ödüllü film sahnelenecek. Bunların yanı sıra yenilenmiş kopyalarıyla Türkiye ve dünya sinemasından klasikler, kült filmler, animasyon ve korku sineması örnekleri; Pedro Almodovar, Jim Jarmusch, Asghar Farhadi, Reha Erdem, François Ozon, Oliver Stone, Yeşim Ustaoğlu, Pablo Larrain gibi dünyaca ünlü yönetmenlerin son filmleri ve sinemanın yeni yıldızları olmaya aday genç yönetmenlerin yapıtları, bütün yaz boyunca Salı, Perşembe ve Pazar akşamları UNIQ Açıkhava Film Festivali’nde izleyicilerle buluşacak.

Açıkhava Film Festivali

KAPANIŞ, TARIK AKAN ANISINA “SÜRÜ” FİLMİYLE YAPILACAK…

“La La Land” filmi ile 1 Haziran 2017’de açılan festival, 16 Eylül 2017’de ölümünün birinci yıldönümünde Tarık Akan’ın anısına gösterilecek “Sürü” filmiyle sona erecek.

UNIQ

İlgili Haberler