İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı; İlker Yücel

yazar Kadir Toprakkaya

Vatan Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı açıkladı. Üsküdar Aktürk Düğün Salonu’nda 3 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen Aday Tanıtım Töreni’ne katılan Genel Başkan Doğu Perinçek, Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı İlker Yücel olarak açıklayarak; “Gerçekçi çözümün İstanbul’daki adı İlker Yücel’dir” dedi.

Törende yaptığı konuşmada “Siz İstanbul’un kahramanlarını sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Çünkü kahramanlık dönemine girdik. Türkiye’nin önündeki sorunlar Akif Yılmaz gibi kahramanlarla çözülür, İlker Yücel gibi kahramanlarla çözülür”diyen Perinçek, sözlerine şöyle devam etti:

doğu perinçekTÜRKİYE, KAHRAMANLAR ÇAĞINA GİRMİŞTİR…

“Zor bir döneme girdik, çetin bir döneme… Yani kahramanların çağına… Türkiye, kahramanlar çağına girmiştir. Kahramanların zamanı, Vatan Partisi’nin zamanı gelmiştir. Kahramanlar görevlere hazır. Vatan Partisi, yedi ateşten geçerek geldi buraya. Onun için yerel seçimlere girerken şunu söylüyoruz; karşımıza kahramanlarınızı çıkarın varsa, yiğitler yarışsın bu seçimde. Amerika’ya teslim olanlar değil. Amerikan planları içinde görev üstlenenler değil, kahramanlar girsin bu seçime. Türkiye’ye sıcak para komisyoncularını, dolar vurguncularını, rantçıları değil, üreticiyi baş tacı yapacak olanlar çıksın karşımıza.

KRİZ, TÜRK MİLLETİNDEN KORKSUN!

Ergenekon’lardan gelen, dağları delmeyi destan yapmış, demirleri eriten bir millet var. Türk milleti ve onun öncüleri var. Mustafa Kemal’in askerleri, vatandaşları, aydınları, gençleri, Mustafa Kemal’in milleti ve Vatan Partisi var. O nedenle karşılaştığımız bu tablodan korkmuyoruz. Krizden korkmuyoruz. Kriz bizden korksun, kriz Türk Milletinden korksun. Kriz öncüsü olan Vatan Partisi’nden korksun. Bu süreçten bir üretim devrimiyle çıkacağız. Bu zorlu koşullar Türkiye’ye hem ekonomide bir devrimi dayatmaktadır, hem de vatanımızın bağımsızlığı bütünlüğü konusunda büyük bir kararı dayatmaktadır. Türkiye’nin düzen partileriyle bu belalardan çıkması mümkün değildir.

RANT DEĞİL, ÜRETİM İÇİN TEK SEÇENEK VATAN PARTİSİ…

Gerçekçi çözümün İstanbul’daki adı Mustafa İlker Yücel’dir. Büyük Türk milletimize ve İstanbul’umuza bu dönemde zorluklardan korkmayan, yılmayan, sınavlardan geçmiş, o sınavlardan başı dik çıkmış; zekasıyla, birikimiyle, yiğitliğiyle, ahlakıyla, kültürüyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne önderlik edecek bir kahramanı aday gösteriyoruz. Rant değil, üretim için tek seçenek Vatan Partisi. Vatan için tek seçenek Vatan Partisi. İstanbul’da tek seçenek Mustafa İlker Yücel!”

ilker yücelHELAL OLSUN SİZE…

Genel Başkan Doğu Perinçek’ten sonra söz alan Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İlker Yücel ise; “Arkada bıraktığımız zor dönemlerde, FETÖ’nün neredeyse bütün devlet kurumlarını ele geçiridği zamanda, etnik bölücülüğün önünün açıldığı günlerde, parti liderlerimizin ve TSK’mızın onurlu subaylarının esir edildiği günlerde susmadınız, mücadele ettiniz ve zaferler kazandınız. Helal olsun size” dedi. Yücel, şu açıklamalarda bulundu:

BELEDİYELERİ ŞİRKETLEŞTİRME DÜZENİNİ YIKMAYA GELİYORUZ…

“Mafya tarikat gladyo rejiminde özellikle 1980’den sonra büyük kentlerimiz, küresel sermayeyle bütünleşme merkezi haline getirildi. Sistem partilerinde insan yok, yaşam yok; imar var, rant var, ölüm var. Sistem partilerinin belediyecilik anlayışında plan yok, çılgınlık yok, denetim yok, kanun yok, yağma var. Şimdi nasıl oluyor da İstanbul’u bu hale getirenler hala İstanbullu’dan oy isteyecek yüz buluyorl? İstanbul’un yaşadığı bütün sorunlar, arkada bıraktığımız bütün sorunlardır. Şu ana kadar sadece İstanbul’dan üç aday çıktı. Biri Vatan Partisi, sistem partilerinin belediyecilik anlayışını yıkma sözü veriyor. Diğer ikisi de İstanbul’un bu hale gelmesinin sorumlusu. Onlar belediye değil, şirket yönetmeye geliyorlar. O yüzden belediyeleri hızla taşeron haline getiriyorlar. Sistem partileri belediyeleri, şehirlerin katili olarak kullanıyorlar. Biz Vatan Partisi olarak belediyeleri şirketleştirme, taşeronlaştırma düzenini yıkmaya geliyoruz.

İSTANBUL’DA CİĞERLERİMİZ SIKIŞIYOR…

Genel sorunları çözemeyenler, yerel sorunları çözemezler. Türkiye’nin önündeki sorunları çözemeyen AKP ve MHP çıkmazdadır. AKP ve MHP’nin içinde bulunduğu durumu, çıkmaz sokak partileri olarak ilan edebiliriz. İstanbul, çıkmaz sokak partilerine de PKK ile kol kola girenlere de mahkum değildir. İstanbul’da ciğerlerimiz sıkışıyor. Gözümüz beton dışında bir şey görmüyor. İstanbul bitkin, yorgun, yaralı. İstanbul’u ancak köklü çözümler, radikal kararlar kurtarabilir. İstanbul’u ancak bu çıkar mekanizmasının içinde olmayan fedai ruhlu kadrolar kurtarabilir. Vatan Partisi, aklı başında bir partidir. Projeleri çılgın değil, akıllıdır. Önümüzdeki günlerde İstanbul’un sorunlarını çözecek akıllı projelerimizi dikkatlerinize sunacağız. Hem Kanal İstanbul, hem 3. Köprü, hem 3. Havalimanı da göstermektedir ki İstanbul’a 20 milyon nüfusunun üzerine bir 10 milyon nüfus daha çağırılıyor. İstanbul’u daha çekilmez, daha yaşanmaz bir şehir haline getiriyorlar. Şehri yaşanmaz kılan bu yayılma projesine son vereceğiz.

İlker YücelİSTANBUL, AVRASYA’NIN ÖNCÜSÜ HALİNE GELECEK…

Yedi tepeli güzel şehrimize yedi renk vaad ediyoruz. Kırmızı İstanbul: Bağımsız Türkiye, milli belediyeciliğin kalesidir. Belediyelerimizi küresel bağımlılıklardan kurtaracağız. İstanbul’umuzu Avrasya’nın öncüsü haline getireceğiz. Yeşil İstanbul: İstanbulu mahvedenler, yeşil alanları gaspedenler, halka yeşile önem vereceğiz diye yalan söylüyor. Bunlar önce Sultanahmet’e gökdelen diker, sonra İstanbul’a ihanet ettik derler. İstanbul’da tek bir ağaca dokunanı yakacağız.

İSTANBUL DENİZCİLEŞECEK…

Mavi İstanbul: İstanbul ortasından deniz geçen bir şehir ama kimse farkında değil. İstanbul denizcileşecek. 39 ilden 23’ünün denize kıyısı var ama toplu taşıma araçları kullananlar içerisinde bu pay sadece yüzde 4’tür. Bu oranı hızla yüzde 15’e çıkararak, İstanbul’un trafik sorununda da bir rahatlatma yaşatacağız. Manevra kabiliyeti kuvvetli, hızlı deniz araçlarıyla İstanbul’u denizleştireceğiz. Zamandan tasarrufu, yakıttan tasarrufu, güveni, konforu sağlayacağız, hava kirliliğini de azaltacağız. Sadece Boğaziçi’ndeki iskeleleri saydık. 20 tanesini restoran yapmışlar. Bu, İstanbul’u karada trafikte boğma kararıdır. Denizde rant yok, denizde huzur var. Vatan Partisi huzuru tercih ediyor. Sayın Binali Yıldırım da deniz demeye başladı. Binali Bey çok sempatik ama programı çok kötü. Denizcilik isminin onun döneminde bakanlık adından çıkarıldığını hatırlatalım.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI İNŞA EDİLECEK…

Beyaz İstanbul: İstanbul 2018 bütçesi, İETT ve İSKİ de dahil edildiğinde 42 milyar 600 milyon liradır. Diğer adaylara çağrıda bulunayım. Rengimiz beyazsa gelin, 42 milyar 600 milyonun nasıl harcanacağına dair hesabı kuruş kuruş belediye binası önünde verelim. Kapalı kapılar ardında değil, var mısınız bütçe görüşmelerini açık yapmaya? Sarı İstanbul: Yenilenebilir enerji kaynakları inşa edeceğiz. Her evin kendi enerjisini üretebileceği araçları İstanbul’a bedava dağıtacağız. Rüzgarımız da var güneşimiz de var. Bizden önce bu neden yapılmadı? Çünkü orada rant yok.

İSTANBUL’DA TOPRAK SADECE SAKSIDA…

Kahverengi İstanbul: İstanbul’da toprak kalmadı. İstanbul’da toprak sadece saksıda. Şu anda toprak kokusunu bilmeyen bir nesil yetişiyor. O yüzden tarım arazisi olabilecek bütün alanlara imar yasağı getireceğiz. Tarımı özendireceğiz. Temiz ve sağlıklı gıda temin edebilmek için Trakya belediyeleriyle, İstanbul’un komşu belediyleleriyle güç birliği yapacağız. Kontrolsüz nüfus artışını kontrol altına alacağız. İstanbul’da kontrolsüz nüfus anlayışını hem iç göçü düzenleyerek hem de nüfusun geri gitmesini sağlayarak yapacağız. Projeleri Washington’la değil, Brüksel’le değil, Ankara’yla planlayacağız.

İSTANBUL’DA BİR KÜLTÜR ATILIMI YAPACAĞIZ…

Turkuvaz İstanbul: Kültürün rengi, turizmin rengi. Bir şehir ne kadar çekici olursa olsun, turist kendini güvende hissetmiyorsa bir daha gelmez. İstanbul’da bir kültür atılımı yapacağız. Dışarıya atılım, içeriye eğitim… Belediye olanaklarını bu yönde kullanacağız. İstanbul’umuzun güzel bir Türkçesi vardı. O Türkçe nereye gitti? Vatanımızı savaşır kurtarırız ama dilimizi kaybettiğimizde nasıl kazanacağız? Vatan Partisi yönetiminde Türkçemizi gözümüzün bebeği gibi koruyacağız. İşte bizim yedi rengimiz… Sistem partilerinin renklerine bakıyorum; bir tanesi betonun grisi, diğeri turuncu, Soros’un turuncusu…

OY TOPLUYORUZ, PARTİMİZİ BÜYÜTÜYORUZ…

Ne gri İstanbul, ne turuncu İstanbul… Vatan Partisi’nin kırmızı İstanbul’u! Ben partimi iyi tanıyorum. Vatan Partisi karar verdi mi iyi mücadele eder. O kararı verdiği an onu başarır. Her zor dönemde zorlukların üstüne yürüyerek ve oradan güçlenerek çıktık. İstanbul’u rantçılara teslim etmemek için, plan ve üretim için, halkın belediyesini inşa etmek için, sıcak yuva, iyi komşu, canlı mahalle için, hayvan sevgisi için, verimli hizmet, engelsiz kent için, temiz su, temiz hava, yeşil alan için, çocuklarımız için, rant savaşçısı değili, vatan savaşçısıyız. 31 Mart’a kadar kolları sıvıyoruz, oy topluyoruz, partimizi büyütüyoruz.”

İLKER YÜCEL HAKKINDA…

Mustafa İlker Yücel, 16 Mayıs 1982 tarihinde İzmir Karşıyaka’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun oldu. Şu anda Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yakınçağ Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimi almakta. Ülkemizin seçkin bilim adamlarının denetiminde hazırlanan Atatürk’ün Bütün Eserleri Çalışma Grubu’nun arşiv tarama bölümünde çalıştı. 2009 yılında Lübnan ve 2010 yılında Suriye’de düzenlenen Uluslararası Antiemperyalist Gençlik Toplantılarında Türkiye’yi temsil etti. Türkiye Gençlik Birliği’nin kurucularından olan İlker Yücel, 3 yıl genel başkanlık görevinde bulundu. 2013’den bu yana Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütmekte.

İlgili Haberler