İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Yaza Formda Girin!

yazar Kadir Toprakkaya

 

Yaz aylarına henüz uzun bir süre olsa da, kilo verme telaşı pek çok kişiyi şimdiden sarmış durumda. Herkesin amacı aynı: önümüzdeki birkaç aylık sürede fazla kilolardan kurtulmak ve yaza formda girmek. Peki kilo vermenin en kolay yolları neler?

 

Doğal Beslenmenin Önemi

 

Diyetisyenlerin en çok önemsediği konu, elbette ki doğal beslenmek. Hamur işinden, yağlı yiyeceklerden ve gazlı içeceklerden kesinlikle uzak durulması gerektiğini belirten uzmanlar, ideal beslenme düzeninin haşlanmış sebze, haşlanmış yağsız et ve meyve ağırlıklı olması gerektiğini ifade ediyorlar. Şeker, çikolata, tatlı gibi yüksek kalorili gıdaların beslenme programından kesin olarak çıkartılmasını tavsiye eden diyetisyenler, ekmek yerine yulaf ezmesini öneriyor ve ekliyorlar: “Günlük beslenme aktivitesi, akşam altıda sona ermeli.”

 

Sporsuz Olmaz

 

Çok sayıda insan hoşlanmasa da, kilo verme sürecinde ihmal edilemeyecek bir diğer husus ise spor.  Dengeli beslenmenin kilo verme konusunda kısıtlı bir fayda sağladığını ifade eden uzmanlar, düzenli sporla desteklenmiş bir süreçte hızlı bir şekilde kilo verilebileceğini ifade ediyorlar. Ancak spor konusunda da dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Kişinin sağlık durumu, spor konusunda en belirleyici etken. Sağlığında herhangi bir problem bulunanların sporu mutlaka doktor kontrolünde gerçekleştirmesi ve kendisini asla zorlamaması gerekiyor. Uzmanlar, akşam üstleri çıkılacak orta tempolu yürüyüşlerin ya da günde yarım saat bisiklete binmenin dahi kilo verme sürecine bir hayli katkı sağlayacağını ifade ediyorlar.

 

Ödemlerden Kurtulmak İçin Detoks

 

Kilo verme konusunda atılması gereken önemli adımlardan bir diğeri ise, hiç şüphesiz ki ödemlerden kurtulmak. Vücutta ciddi bir şişkinlik yaratan ve fazla kilo hissi uyandıran ödemler, detoks yöntemiyle dışarı atılabiliyor. Uzmanların tavsiye ettiği en etkili detoks yöntemleri, sabahları aç karna maydanoz suyu ya da günde dört fincana kadar yeşil çay tüketmek. Detoksun abartılmaması gerektiğini ifade eden doktorlar, vücuttan sıvı atmaya yarayan bu içeceklerin fazla tüketilmesi halinde çeşitli sağlık problemleri yaşanabileceğini belirtiyor ve kilo vermek isteyenleri dikkatli olmaya davet ediyor. Doktorlar ayrıca, ayda en fazla 4 kilo verilmesi gerektiği, daha fazla kilo vermenin kalp sağlığında ciddi hasarlar oluşturabileceği konusunda görüş birliği ediyorlar.

İlgili Haberler