İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Yazar ve Okur Buluşmaları’nın bu haftaki konuğu Tuna Kiremitçi

yazar Reha Kadak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’nin Kadıköy İstanbul Kitapçısı’nda düzenlenen Yazar ve Okur Buluşmaları’nın bu haftaki konuğu ünlü yazar ve müzisyen Tuna Kiremitçi, sevenleri ile buluşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’nin edebiyat, sanat ve kültür dünyamızın zenginleşmesi ve güç kazanması için tertip ettiği Yazar ve Okur Buluşmaları, yazın alanında başarılı işleri ile ön plana çıkan önemli yazarlarımızı okuyucuları ile bir araya getirmeye devam ediyor. Bugüne kadar birçok yazarı okurla buluşturan Kültür AŞ, 17 Nisan 2018 Salı günü saat 18.30’da Tuna Kiremitçi’yi dinleyenleri ve okurları ile bir araya getirecek.

İstanbul’da günbatımının en güzel izlenebildiği noktalardan biri olan Kadıköy İstanbul Kitapçısı’nda düzenlenecek olan söyleşide, yazdığı romanları ve şiirleri geniş kitlelerce kabul gören, sanat dünyasının çok yönlü yazarlarından biri olarak bir dönem en çok okunan yazarlar arasında yerini alan Kiremitçi, okurlarıyla sohbet tadında bir söyleşi gerçekleştirecek.

Şiir, roman ve müzik üzerine bir konuşma gerçekleştirecek olan yazar, okurları için kitaplarını da imzalayacak. Genç yaşına rağmen önemli başarılara imza atan yazarın romanları farklı dillere çevrildi, çektiği kısa filmlerle festivallerde ödüller aldı ve romanları film uyarlamaları ile izleyicilerle buluştu.

İskender Pala, Haluk Oral ve Mim Kemal Öke gibi birbirinden önemli isimleri ağırlayan ve okurlarla buluşturan Kültür AŞ’nin dokuzuncusunu gerçekleştirdiği buluşmalar, farklı alanlarda dikkat çekmeyi başaran güçlü kalemleri İstanbullularla bir araya getirmeye devam edecek.

TUNA KİREMİTÇİ KİMDİR?

Türk müzisyen, yazar ve sinemacı Tuna Kiremitçi, 24 Şubat 1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. Filibe kökenli bir ailenin çocuğu olarak Eskişehir’de doğdu. İlk şiirleri, Galatasaray Lisesi yıllarında Varlık dergisinde yayımlandı. Kendisine Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’nü kazandıran Ayabakanlar adlı kitabı, 1994 yılında okuyucuyla buluştu. 1997’de Bosnalı şair İzzet Sarayliç’le Erguvan Balkan Şiir Ödülü’nü paylaştı. Bunu 1998 tarihli ikinci şiir kitabı olan Akademi izledi.

Kiremitçi’nin 2002’de çıkan ilk romanı Git Kendini Çok Sevdirmeden büyük yankı uyandırdı ve o yılın sürpriz edebiyat olaylarından biri kabul edildi. 2003’te ikinci romanı Bu İşte Bir Yalnızlık Var ve şiirlerini derlediği Bazı Şiirler Bazı Şarkılar yayımlandı. 2005’te çıkan Yolda Üç Kişi adlı romanı da geniş bir okuyucu kitlesiyle buluştu ve beğeni kazandı. Daha sonra da 2007 tarihli Dualar Kalıcıdır, 2009’da Küçüğe Bir Dondurma, 2011’de Selanik’te Sonbahar, 2012’de Gönül Meselesi, 2015’te Uçan Halıların Ayrodinamik Sorunları ve 2016 yılında Kendi Seven Ağlamaz romanları yayımlandı.

Tuna Kiremitçi

İlgili Haberler