İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Yeditepelilerin ilk sergisi Odak Maltepe’de açıldı

yazar Reha Kadak

Maltepe Belediyesi, Yeditepelilerin Odak adlı sergisine sahipliği yaptı.

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler, Türkiye’de önemli sergi ve işlere imza atmış sanat kuramcısı, akademisyen Prof. Dr. Marcus Graf’ın küratörlüğünde gerçekleştirdiği “Odak” sergisi ile ilk kişisel sergilerini Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) açtı.

Serginin açılışı için düzenlenen kokteyle, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülveli Kaya, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve küratör Marcus Graf, Bedrettin Dalan’ın danışmanı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, çok sayıda sanatçı ve ilk kişisel sergilerini açan 70’e yakın mezun öğrenci katıldı.

Odak

ODAK SERGİ İÇİN DEKANDAN BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR

Serginin açılış konuşmasını yapan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülveli Kaya, böyle bir ortamı kendilerine sağladığı için başta Belediye Başkanı Ali Kılıç olmak üzere, TSKM yöneticilerine teşekkür ederek, “Odak, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, sanat ve tasarım eğitiminde farklı bakış açılarını ve yaratıcılığı geliştirmeyi eğitiminin odak noktası olarak kabul ederek yetiştirdiği sanatçı ve tasarımcıların üretimlerinden oluşan bir karma sergi niteliğinde. 2018 mezuniyet projelerinden oluşan sergi, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bulunan Plastik Sanatlar, Grafik Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Tiyatro ve Sanat Yönetimi bölümlerinin üretimlerini bir araya getirmektedir” dedi. Konuşma sonrası Kaya’ya, TSKM Kültür-Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu tarafından, Maltepeli kadınlarca üretilen tabak hediye edildi. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği ve birbirinden ilginç tasarım ve figürlerin sergilendiği sergi, 20 Ekim’e kadar gezilebilecek.

Odak

İlgili Haberler