İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı kapılarını açtı

yazar Reha Kadak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Mevlüt Uysal, Marmara Belediyeler Birliği tarafından Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışını yaptı. İBB Kültür A.Ş., “İstanbul Kitapçısı” ve “Hediyem İstanbul” markaları ile fuarda yerini aldı.

Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’ndeki Rumeli Salonu’nda düzenlen Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışına, Başkan Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Marmara Belediyeler Birliği’ne üye belediye başkanları katıldı. Fuarın açılışında konuşan Başkan Uysal, Marmara Belediyeler Birliği’nin ilk defa kitap ve kültür fuarı gerçekleştirdiğini belirterek; “Geçmişte belediyecilik denildiğinde sadece cadde, yol ve kaldırımlar düşünülür, onlarla ilgili çalışmalar belediye faaliyeti olarak görülürdü. Ama devamında gördük ki ,kültür ve eğitim de belediyecilik adına olması ve yapılması gereken bir iştir” ifadelerini kullandı.

Kitap Fuarı

TÜRKİYE’DE BELEDİYECİLİK ALANINDA ÇOK GÜZEL MESAFELER KAT EDİLDİ…

Geçmişte Merzifon, Kütahya ve Mardin denildiğinde orada mimarisiyle, caddesiyle, kaldırımıyla ve kültürel yapılarıyla kendine özgü yereli ve algısı olan yapıların olduğunu hatırlatan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, konuşmasına şöyle devam etti: “Şu anda belediyeler olarak ‘Bazı şeyleri acaba eksik mi yaptık? Veya eksik mi yapıyoruz?’ düşüncesinden hareketle, yerel kültür ile yerel hizmeti birleştirme, varolan kültürü koruma gibi bir görevimiz olmalı diye düşünüyoruz. Bu konuda yapılan araştırmalar, yayınlar, evveliyatıyla, geleceğiyle onları ortaya koymak ve bu ortaya konulanları da bir sergide buluşturmak. Bugün aslında bu yapıldı. Türkiye’de belediyecilik alanında çok güzel mesafeler kat edildi. Bu mesafelerin son noktası yerel yönetimin, yerel hizmette ve yerel anlayışla, yerel kültürle bütünleşmesidir. Bu kültür yayın işleri, geçmiş ile geleceği birleştirecek.”

Kitap Fuarı

KİTAPSIZ BİR MEDENİYETİN GELİŞMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR…

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, insanların fiziki ihtiyaçları olduğunu ve belediyeler olarak bunları yerine getirmekle yükümlü olduklarını söyleyerek; “İnsanın midesini doyurduğunuz gibi, kalbini ve beynini beslemezseniz insan eksik kalır. İnsan mutlu olamaz, yaşayamaz. Medeniyetler kuramaz, gelişemez, ilerleyemez. Onun için bizi biz yapan en önemli değerleriniz arasında kitap ve kültür hayatımız çok önemlidir. Kitapsız bir medeniyetin gelişmesi, milletin huzur ve mutluluğu mümkün değildir. Onun için kitabı, kültürü önemsiyoruz. Yerel yönetimler olarak biz bunun ortasındayız, içindeyiz ve önceliğini yapacağız” açıklamasında bulundu.

Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YEREL YÖNETİM YAYINLARI…

Konuşmaların ardından fuara katılan belediye başkanları, sahnede Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı’nın kurdelesini kesti. Sonrasında Başkan Uysal ve diğer belediye başkanları birlikte stantları gezerek, stant görevlilerinden bilgi aldı. Fuarda ayrıca “Geçmişten Günümüze Yerel Yönetim Yayınları”, “Siyah Beyaz İstanbul” ile “Kitap ve İnsan” konulu sergiler yer alıyor.

İlgili Haberler