İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Zeytinburnu Belediyesi’nden Geleceğin Ustalarına Ödül Yağmuru

yazar Kadir Toprakkaya

Zeytinburnu Belediyesi tarafından Albayrak Holding sponsorluğunda düzenlenen “Geleceğin Ustaları 4. Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması” sonuçlandı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Albayrak Medya Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Albayrak, Albayrak Medya Digital Genel Müdürü Ömer Karaca, Hikmet Barutçugil ve Ali Toy gibi isimlerin katılımıyla Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törende kazanan yarışmacılara ödülleri teslim edilirken, yarışmaya katılan eserlerden oluşan sergi de ziyarete açıldı.

 

GELENEKSEL SANATLARA İLGİ BÜYÜK

Yarışmaya hüsn-i hat, tezhip, minyatür, çini, ebru, kat’ı, cilt ve kalem işi olmak üzere 8 ayrı dalda 191 eser  katılırken hüsn-i hat sülüs dalında Hakan Arslan, hüsn-i hat celî sülüs dalında Abdel Mahsen Atta, hüsn-i hat talik dalında Abdullah Eren, ebru dalında Zeynep Göktürk, minyatür dalında Mehlika Hilal Kırca, kalem işi dalında Leyla Altınbaşak, çini dalında Ayşe Kaya, cilt dalında Yasin Çakmak birinci oldu. Kat’ı ve tezhip dallarında ise birincilik ödülü verilmedi.

 

 

  

 

YURT DIŞINDAN YOĞUN KATILIM

Geleceğin Ustaları 4. Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na Malezya, Mısır, Endonezya gibi yabancı ülkelerden de yoğun katılım gerçekleşti. Türkiye’den en çok katılım ise İstanbul, Adana, Bursa, Denizli, Kütahya, Kocaeli, Konya ve Muğla’dan geldi.

 

TOPLAM ÖDÜL 120 BİN TL 

Toplam 120 bin TL ödülün dağıtıldığı gecede, dal birincilerine 6 bin TL, ikincilere 4 bin TL, üçüncülere 3 bin TL, mansiyon ödülü kazananlarına ise bin TL ödül verildi. Yarışmada 191 eserden 43 tanesi ödüle layık görülürken, toplam 60 eser ise sergilenmeye layık bulundu.

 

“ZEYTİNBURNU, İSTANBUL’UN EN ÖNEMLİ KÜLTÜR VADİLERİNDEN”

Ödül Töreni’nde konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, “İstanbul’da kültür adına en önemli hedefimiz insan kalitesidir. Sanat tek başına sanat değildir. Sanatçılar kendisini, ailesini, çevresini mutlaka şehir kültürü ve kalite anlamında çok olumlu etkileyen insanlardır. Amatörden profesyonele tüm sanatçıların mutlaka desteklenmesi gerekir. Bu manada sanat yarışmalarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Toplam ödülün 120 bin lira olduğunu öğrendim. Sanata böyle bir bütçe ayırmak çok önemli bir yüktür. Bu sebeple Zeytinburnu Belediyesi’ne ve Albayrak Grubu’na çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler