İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Öykü Festivali başladı

yazar Pınar Baltacı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi işbirliğiyle bu yıl ilki gerçekleştirilen İstanbul Öykü Festivali, Kızlarağası Medresesi’nde başladı.

SADECE ÖYKÜNÜN KONUŞULDUĞU FESTİVAL

Edebiyatın kadim türlerinden ve kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan öykü, Türkiye’de ilk defa bir festivale tema oldu. İBB Kültür Daire Başkanlığı ile TYB İstanbul Şubesi’nin ortaklığında bu yıl ilki gerçekleşen İstanbul Öykü Festivali kapsamında; alanında uzman isimlerin katıldığı oturumların yanı sıra okumalar, atölyeler, sergi ve imza etkinlikleri de gerçekleşiyor. Gazeteci, yazar ve mimar Cihan Aktaş’ın onur konuğu olduğu festivalde Ömer Seyfettin, Mustafa Kutlu ve Rasim Özdenören için de özel oturumlar düzenleniyor.

ÖMER SEYFEDDİN ÖZEL OTURUMU

Festival, TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ve onur konuğu Cihan Aktaş’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından Necip Tosun, ‘Türk Öyküsünün Dünü Bugünü’ ve Ali Ural, ‘Edebiyatımızın Öyküsü’ başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi. Ali Ayçil’in moderatörlüğünü üstlendiği ‘Ömer Seyfeddin’ özel oturumunda ise Prof. Dr. Cüneyt Issı ‘Ömer Seyfeddin Hikâyesinde Başlık Altı Notlar’, Erhan Genç ‘Yerli ve Millî Bir Ses; Ömer Seyfeddin’ başlıklı konuşmalarıyla dinleyicilerle buluştular.

ŞEHİR VE ÖYKÜ

Başkanlığını Fatma Gülşen Koçak’ın yaptığı ‘Şehir ve Öykü’ başlıklı oturumda; Recep Seyhan öykülerimizdeki İstanbul anlatılarına değindi. Festivalin ilk günü, ‘Ustaların Hikâyeleri’ başlıklı oturumla son buldu. Muzaffer Doğan’ın başkanlığında gerçekleşen oturumda Osman Koca ‘Cahit Zarifoğlu’, Yunus Emre Özsaray ‘Necip Fazıl’, Kamil Eşfak Berki ise ‘Sezai Karakoç’ öyküleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İlgili Haberler