İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

5. İstanbul Uluslararası Uçurtma Festivali başlıyor

yazar Cenay Toprakkaya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. İstanbul Uluslararası Uçurtma Festivali’ne sayılı günler kaldı. Maltepe sahilinde 20-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde gökyüzü, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen birbirinden ilginç ve görkemli uçurtmalarla renklenecek.

İstanbul, bu yıl dünyanın en büyük ve önemli uçurtma etkinliklerinden birine ev sahipliği yapacak. Maltepe sahilinde düzenlenecek olan 5. İstanbul Uluslararası Uçurtma Festivali, dünyanın 14 ülkesinden gelecek olan uçurtma otoritelerini ve meraklılarını İstanbul’da buluşturacak. Farklı ülkelerin Uçurtma Federasyonu, Uçurtma Derneği, Uçurtma Kulübü ve Uçurtma Müzesi yetkililerinden oluşan uçurtma takımları, festivale ayrı bir renk katacak.

uçurtma festivali

BİRÇOK ÇEŞİT UÇURTMA İSTANBUL SEMALARINDA SÜZÜLECEK…

Festivali ülkemizdeki diğer uçurtma etkinliklerinden ayıran en önemli fark ise katılacak uçurtmalar. Almanya, ABD, Güney Afrika, Hindistan, İngiltere, Kamboçya, Malezya, Polonya, Srilanka, Tayland, Vietnam, Yeni Zelanda, Kolombiya ve uçurtmanın doğduğu ülke olarak kabul edilen Çin’den gelecek olan uçurtma tutkunları, kendi ülkelerinin kültürlerini yansıtan farklı boy ve şekillerdeki ilginç uçurtmalarını festivalde görücüye çıkaracak. Ejderha uçurtmalardan ahtapot uçurtmalara, gemi şeklinde yapılmış uçurtmalardan kamıştan imal edilmiş uçurtmalara kadar pek çok çeşit uçurtma, festival boyunca İstanbul semalarında boy gösterecek.

6 KITADAN 14 ÜLKE VE 50 UÇURTMACI…

İstanbul Uluslararası Uçurtma Festival Komitesi Başkanı ve İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen festivale biz de dernek olarak teknik destek veriyoruz. Yıllar içinde biriktirdiğimiz ve farklı ülkelerden yüzlerce uçurtmacı dostlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde, İstanbul’daki bu festivale 6 kıtadan 14 ülke ve 50’ye yakın uçurtmacının katılımını sağladık.

BU FESTİVAL KAÇMAZ!..
Hala festivalimize katılması için görüştüğümüz ülkeler ve uçurtmacılar var. Bu festivalin olabildiğince görkemli geçmesi ve sadece ülkemizde değil, uluslararası görsel ve yazılı medyada haber olması için de ayrıca çalışıyoruz. Şimdiden 10 ülkeden fazla mecrada haber olduk. Bu haberler İstanbul’umuzun ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacaktır kanaatindeyiz. Herkesin ajandasında 20-21 Mayıs 2017’yi işaretlemesini ve bu unutulmaz festivali kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. İstanbul Uluslararası Uçurtma Festivali’ne sayılı günler kaldı…

İlgili Haberler