İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İyilik İçin Sanat Derneği Üyeleri Ressam Bekir Sert’i Ziyaret Etti

yazar Kadir Toprakkaya

İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, her hafta gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”nın 212.’sinde, dilbilimci ve ressam Bekir Sert’i, Nişantaşı’ndaki ofis atölyesinde ziyaret etti.

Dernek üyeleri Selin Bozkurt, Handan Aral, Arzu Küfündür, Zeliha Kavuncu, Duygu Hayırlıoğlu, Şeyda Ertem, Hakan Kürklü ve Zeynep Gül Uzunkaya’nın katıldığı ziyarette, sanatçıyla dilbilimi ve çalışmaları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

BOWYARD’ın kurucusu ve Bowyard Metodu’nun mucidi dilbilimci Bekir Sert, Fransa’da başladığı dilbilimi çalışmalarını İngiltere Surrey Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi’nde tamamladı. Kendi dil metodu ve algoritması olan sanatçı, bilim insani olarak yaptığı çalışmalarını, çocukluktan bu yana tutkusu olan sanatıyla birleştirerek, soyut kavramları, şimdilik iki boyutlu algoritmalara çeviriyor. Profesyonel Mangaka (Japon çizgi roman sanatçısı) da olan Bekir Sert, özgün stili ile Capri, İstanbul ve New York sergileri ile koleksiyonerlerle buluştu.

Dilbilimci-Ressam şapkası ile kurduğu BEKIRU markasıyla, resim çalışmalarını profesyonel olarak sürdüren ve yeni sergisine hazırlanan sanatçı, Teşvikiye, Nişantaşı’ndaki ofis/atölyesinde özel gösterimler de düzenliyor.

İlgili Haberler