İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Ekin Deveci, “Derin” adlı solo sergisiyle Derinlikler Sanat Merkezi’nde!

yazar Deniz İhsan Taşdelen

Teşvikiye Derinlikler Sanat Merkezi, sezonun ilk sergisine Ekin Deveci ile başlıyor. Sanatçının daha önceki insan bedenini konu alan resimlerinden ziyade, bu sergisinde en derinde yaşayan deniz canlıları görülüyor.

Ekin Deveciİnsan ve hayvan vücudundaki yaşamsal bağların birbirlerine çok kuvvetli bir şekilde tutunduklarını söyleyen sanatçı; “Bu bağların her biri, birbiriyle sonsuz bir döngü ve uzantılarla bağlıdır. Aralarında hiçbir kopukluk yoktur. Bazen damarlar, lifler, sinir bağları, bazen ise hücresel dokular sanatçının eserlerinde bizi kendine bağlar. Mavinin derin algısında görünmeye başlayan bağlar, sanatçının resimlerinde yaşamın kaynağı gibi dokularda ortaya çıkmaya başlar. Dairesel formlarda kemik ve hücresel yapılar, temsil ettiği varoluş ile toplumsal yaşamdaki kopukluklara bir tepkidir aslında. Birbirine sımsıkı bağlı dokular, mavi bir dışa vurumun sessiz ve soğuk bir çığlıklarıdır” dedi.

EKİN DEVECİ HAKKINDA…

1980 yılında Karaman’da doğan Ekin Deveci, 2003’de Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Öğretmenliği’nden mezun oldu. 2007’de Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Öğretmenliği’nde yüksek lisansını, 2013’te doktorasını tamamladı. 2010 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümüne öğretim görevlisi olarak atanan Deveci, Erciyes Üniversitesi Ulusal Resim Yarışması Mansiyon Ödülü, 3. International Balaton Szalon Resim Yarışması Jüri Özel Ödülü ve 5. International Balaton Szalon Resim Yarışması Birincilik Ödülü olmak üzere üç ödül kazandı. Sanatçının birçok koleksiyonda eseri bulunmakta.

İlgili Haberler