İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kartal’da coşku dolu 23 Nisan kutlaması

yazar Kadir Toprakkaya

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye genelinde büyük coşkuyla kutlandı. İstanbul’un Anadolu Yakası da bu yıl kutlamalara önceki yıllara göre daha bir farklı, daha coşkulu etkinliklerle kutladı.

Kadıköy’ün mevcut parklarında festival tadında etkinlikler düzenlenirken, Kartal da benzer şekilde kutlamalara ev sahipliği yaptı. Ekinliklere katılan okullarımızdan biri de Ege Bilim Okulları’ydı. Okul, kendi bünyesinde oluşturduğu bando takımı ile etkinliklere büyük renk kattı. Etkinliklere ilk ve ortaokul öğrencilerinden oluşan bir grup ile katılan Ege Bilim Okulları Kampüs Müdürü Zeki Otman, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Kartal Meydanı’nda Neyzen Tevfik Heykeli önünde diğer okullarla buluştuk. Bando ekibimiz, öğretmenleri İrem Aydın gözetiminde seslendirdikleri marşlarla kortej gerçekleştirdiler.”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

YAKACIK PARKI’NDA DEVAM ETTİ

Kartal Meydanı’nda başlayan kutlamalar, öğleden sonra Yakacık Parkı’nda farklı etkinliklerle devam etti. Bu bölüme de katılan Ege Bilim Okulları, park bünyesinde kendilerine tahsis edilen stant üzerinde başta ebru sanatı uygulamaları olmak üzere yüz boyama, yapboz gibi etkinliklere ev sahipliği yaptı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Ege Bilim Okulları’nın bando takımının performansı, izleyenler tarafından büyük alkışlarla karşılandı. Özellikle öğretmenleri İrem Aydın’ın klarnet performansı eşliğinde seslendirdiği İzmir Marşı izlenmeye değerdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

İlgili Haberler