İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Hiç kapanmayan kütüphane hizmete başladı

yazar Reha Kadak

Zeytinburnu’nda vatandaşların kitaplara daha kolay ulaşmasını sağlamak ve ilçede kütüphane kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla 7 gün 24 saat açık olan Seyyid Nizam Kütüphanesi hizmete başladı. Hiç kapanmayan kütüphane içinde çay, çorba ve kahve gibi sıcak meşrubatlar, Zeytinburnu Belediyesi’nin ikramı olacak.

Zeytinburnu Belediyesi, ilçede kitap okumayı ve kütüphane kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Seyyid Nizam Külliyesi içerisinde Seyyid Nizam Kütüphanesi’ni hizmete açtı. İçinde bin kitabın bulunduğu, 210 kişi kapasiteli ve iki katlı kütüphaneye ilçedeki vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 24 saat hizmet veren kütüphanede yakın zamanda çay, çorba ve kahve ikramları başlayacak. Kitapseverlerin sessiz, sakin bir ortamda derslerini çalışabilmelerini sağlayan Seyyid Nizam Kütüphanesi’nin lise ve üniversitelere yakın olması ise, öğrencilere yürüyerek gidip gelme avantajı sağlıyor.

ÇAY, ÇORBA, KAHVE ÜCRETSİZ…

Kütüphanenin 24 saat hizmet verdiğini ifade eden Seyyid Nizam Kütüphanesi Sorumlusu Eyüp Çebitürk; “Şu an itibariyle  hiç kapanmayan kütüphane içinde raflarımızda bin tane kitabımız bulunuyor. Ancak müdürlüğümüz tarafından belirlenen kitaplar zamanla geldikçe raflarımızın tamamı dolacak. Yakın zamanda bir diğer kütüphanemiz olan Merkezefendi Şehir Kütüphanesi’nde olduğu gibi Seyyid Nizam Kütüphanesi’nde de çay, çorba ve kahve ikramlarına başlayacağız. Şu anda kütüphanemizde 210 öğrencimizi ağırlayabilecek kapasitemiz bulunuyor. Tüm kitapseverleri kütüphanemize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hiç kapanmayan kütüphane hizmete başladı

ÖĞRENCİLER İÇİN FIRSAT…

Kitap okumayı çok sevdiğini ve açıldığını duyar duymaz da kütüphanenin yolunu tutamaya başladığını söyleyen Gülçehre Oğuztürk; “Zeytinburnu Belediyesi Kültür Merkezi katalogunda yeni bir hiç kapanmayan kütüphane açıldığını gördüm. Sınavlara hazırlandığım için gelip görmek istedim. Bu aralar Tıpta Uzmanlık Eğitimi sınavına çalıştığım için neredeyse haftada 3-4 gün geliyorum. Kütüphane, Zeytinburnu için bir ihtiyaçtı. Evime yakın olması beni ayrıca mutlu etti. Burada çalışmak benim için çok verimli oluyor. Çalışan arkadaşlar iyi bilir, ev ile kütüphanede çalışmak aynı olmuyor.. Kütüphaneye geldiğinizde etrafınızdaki herkes ders çalıştığı için siz de ister istemez konsantre oluyorsunuz” dedi.


ULAŞIMI ÇOK KOLAY…

Merkezi bir noktada olması sebebiyle kütüphaneye yürüyerek gelip gittiğini dile getiren Doktor Mehmet Ali Çiftçi ise; “Daha önce yine Zeytinburnu’nda bulunan Merkezefendi Şehir Kütüphanesi’ne gidiyordum. Seyyid Nizam Kütüphanesi’nin açıldığını duyduktan sonra buraya gelmeye başladım. Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde doktorum. İşyerime çok yakın olduğu için yürüyerek gelip gidiyorum. Fırsat buldukça boş vakitlerimi burada kitap okuyarak değerlendirmeye çalışıyorum. Herkese burayı gelip görmesini tavsiye ederim” değerlendirmesinde bulundu.

Hiç kapanmayan kütüphane hizmete başladı

İlgili Haberler