İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Türkiye’nin İlk Afet Eğitim Parkı Kadıköy’de

yazar Reha Kadak

Kadıköy Belediyesi, doğal afetler konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla Kozyatağı Mahallesi’nde yapımına başladığı Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nı 11 Ekim Perşembe günü saat 11:00’de açıyor.

Olası afetlere yönelik hazırlık, zarar azaltma ve müdahale açısından birçok çalışma yapan Kadıköy Belediyesi “Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı”yla çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. “Dünya Afet Riskleri’nin Azaltılması Günü”nün de içinde bulunduğu haftada açılışı yapılacak parkta aynı zamanda bir de “Kadıköy Afet Çalışmaları Ortaklık Protokolü” imzalanacak. 11 Ekim 2018 Perşembe, saat 11.00’de açılışı yapılacak olan parkta 13 sivil toplum kuruluşu ile imzalanacak protokol kapsamında, ilçede olası yaşanacak afetlerde tüm ortaklarla afeti yönetebilmek, zararı azaltabilmek ve destek verebilmek amaçlanıyor.

Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda doğal afetlerin oluşumları, afet esnasında yapılması gerekenler, afet öncesinde ve sonrasında alınabilecek önlemler çeşitli simülasyonların da yardımıyla yapılacak eğitim çalışmalarıyla uygulamalı bir şekilde anlatılıyor. Bu kapsamda parkta “Deprem Deneyim Odası”, “5 Boyutlu Sinema”,“İnteraktif Portatif Yangın Simülasyonu” ile yetişkinler için atölyeler, sivil toplum kuruluşları eğitimi ve etkinlikleri, grup ziyaretleri ve açık alan oyunları yer alıyor.

İlgili Haberler