İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

41. İstanbul Maratonu Rekora Koşuyor

yazar Kadir Toprakkaya

3 Kasım Pazar günü koşulacak İstanbul Maratonu kayıtları 30 Eylül Pazartesi günü sona eriyor. 41. kez kıtaları birleştirecek maratonun 15 km kategorisi ise daha kayıtlar bitmeden ‘Türkiye’nin En Çok Sporcu ile Koşulacak Yol Yarışı’ hedefine ulaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul Maratonu 3 Kasım Pazar günü 41. kez kıtaları birleştirmeye hazırlanıyor. Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olma özelliği taşıyan bu koşuda yerini almak isteyenler için kayıtlar 30 Eylül Pazartesi günü sona eriyor.

 3 KATEGORİDE KOŞULACAK

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından Altın Kategoride gösterilen dünyanın sayılı maratonlarından biri olan İstanbul Maratonu bu yıl 42 km (maraton), 15 km ve Halk Koşusu olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek.

15 KM İÇİN REKOR KATILIM

İstanbul Maratonu kapsamında düzenlenen 15 km koşusu ise daha kayıtlar kapanmadan rekora koşuyor. 20 binin üzerinde kayıt alan koşu şimdiden ‘Türkiye’nin En Çok Sporcu ile Koşulacak Yol Yarışı’ hedefine ulaştı.

KAYIT İÇİN SON ÜÇ GÜN

42 km ve 15 km çipli koşularına katılmak isteyen sporcular www.maraton.istanbul web adresi üzerinden 30 Eylül Pazartesi gününe kadar kayıt yaptırabilecekler.

BİNLERCE KOŞUCU MARATONDA

Geçtiğimiz yıl 40.sı düzenlenen İstanbul Maratonu’nda yaklaşık 30 bin çipli koşucu yarışırken, binlerce İstanbullu da Halk Koşusuna katılarak bu deneyime ortak olmuştu.

İlgili Haberler