İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Yönetmen Kemal Uzun cinayeti şüphelisi tutuklandı

yazar Reha Kadak

Ödüllü yönetmen Mustafa Kemal Uzun’u öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan figüran Osman A., sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ödüllü yönetmen Mustafa Kemal Uzun (58), İstanbul Şile’deki evinde öldürüldü. Cinayet zanlısı yakalandı ve suçunu itiraf etti. Zanlı O.A., aralarında tartışma çıktığını bu tartışma sonunda Uzun’u öldürdüğünü iddia etti. Zanlının, Mustafa Kemal Uzun’un yönetmenliğini yaptığı bir dizide figüran olarak rol aldığı öğrenildi.

Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine gece saatlerinde ünlü yönetmenin Şile’deki evine gitti. Mustafa Kemal Uzun’un beyzbol sopasıyla başına vurularak ve bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Güvenlik kameralarından zanlının kimliğini tespit eden polis, O.A.’yı Beylikdüzü’de yakaladı. Polisteki sorgusunda suçunu itiraf eden zanlının üzerinden ünlü yönetmenin cep telefonu çıktı. Zanlı, Mustafa Kemal Uzun’la Mecidiyeköy’de buluştuğunu, sohbet edip yemek yediklerini, sonrasında Şile’ye gittiklerini ve burada ünlü yönetmenin evinde alkol aldıklarını ileri sürdü. Uzun ile aralarında tartışma çıktığını, çok öfkelendiğini ve Uzun’u önce bıçakladığını, sonrasında da başına sopayla vurduğunu anlattı. Zanlı, cinayetin ardından Uzun’un cep telefonunu, cüzdanını ve otomobilini de alarak Şile’den ayrıldığını, aracı Altunizade’de bıraktıktan sonra Beylikdüzü’ne gittiğini söyledi.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI…

Cinayetin ardından polis merkezine giderek teslim olduğu ortaya çıkan figüran Osman A., Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde Şile Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alınan Osman A., tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Buradaki işlemlerinin ardından Osman A., “Kasten adam öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CENAZE TÖRENİ BUGÜN…

Mustafa Kemal Uzun, son yolculuğuna yarın uğurlanacak. Uzun’un son olarak bir televizyon kanalında yönetmenliğini yaptığı “Kanatsız Kuşlar” dizisinin yapım şirketi Koliba Film, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kemal Uzun, dün akşam saatlerinde arabası, cüzdanı, değerli eşyaları gasbedilerek, Şile’de hunharca öldürülmüştür. Acımız büyüktür. Kemal Uzun’un cenazesi, yarın (12 Aralık Salı) doğduğu yer olan Balıkesir Gönen’de toprağa verilecek. Koliba Film ailesi olarak çok değerli yönetmenimiz, sevgili çalışma arkadaşımız Mustafa Kemal Uzun’u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Uzun’a Allah’tan rahmet, sevenlerine de başsağlığı diliyoruz.”

Kemal Uzun

KEMAL UZUN KİMDİR?

Sinema-dizi filmi yönetmeni ve oyuncusu Uzun, 18 Temmuz 1959’da Balıkesir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nda okudu. Okulda sinema-televizyon eğitimi alırken, bir taraftan da Yeşilçam ve reklam sektöründe kamera asistanlığı yapan Uzun, birçok filmin senaryo gurubunda ve reji kadrosunda yer aldı, uzun yıllar Ertem Eğilmez’in asistanlığını üstlendi. Uzun, Dormen Tiyatrosu’nda oyunculuk yaptığı dönemde Haldun Dormen’le birlikte TRT’ye “Kamera Arkası” adlı sinema programını hazırladı, sundu ve yönetti. Uzun’un yönetmenliğini yaptığı bazı film ve diziler şöyle: “Çanakkale Yolun Sonu (Sinema Filmi, 2013), Hasankeyf’in Sessiz Çığlığı (Sinema Filmi, 2002), Gümüş (TV Dizisi, 2005), Kanatsız Kuşlar (TV Dizisi, 2017).”

49 DİZİ VE FİLM YÖNETTİ…

Ulusal ve uluslararası alanda yönetmen olarak 8 ödül olan Mustafa Kemal Uzun; ”Garip Bir Cinayet”, ”Ankara Ayazı”, ”Çanakkale Yolun Sonu” filmlerinin de aralarında olduğu 49 dizi ve sinema filmi yönetti. Ünlü yönetmen, ”Hababam Sınıfı Güle Güle” filminde paltosu olmayan ”Gariban Sefa” rolünde oynamıştı. Mustafa Kemal Uzun, 3 filmin senaryosunu yazdı, 4 filmde de oyuncu olarak kamera karşısına geçti.

İlgili Haberler