İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

81 ilde 81 Vegan Piknik Etkinliği

yazar Esra Örnek

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ve hayatımıza yerleşen bir kavram var; veganlık. Hala büyük tartışmaların odağında olsa dahi etik bir yaklaşım içinde hayatını sürdürmeye devam eden bu kişiler birçok dengenin odak noktaları olmayı sürdürüyor. Sadece beslenme biçimlerinde değil, hayatlarının her alanında hayvansal ürün kullanımını reddeden bu kişiler dün gerçekleşen etkinlikte bir araya geldi.

Pikniğin amacı vegan olan veya olmayan kişiler ile bir araya gelmek ve sosyal izolasyon çerçevesinde, uzun bir aradan sonra samimiyeti tekrardan yakalamak. İstanbul Vegan Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte 81 ilde belli lokasyonlar seçildi ve burada vegan sofralar kuruldu. İstanbul’da da Moda Sahili, Caddebostan Sahili ve Maçka Parkı’nda veganlar bir araya geldi.

Etkinliğin asıl amacını ise İstanbul Vegan Topluluğu üyeleri; ‘’veganlarla tanışıp, dayanışmayı güçlendirerek vegan aktivizme katkı sunmak; hem de vegan olmayanlara veganlığın ne kadar kolay ve ulaşılabilir olduğunu gösterirken, hayvan hak ve özgürlükleri temelinde veganlık hakkında sohbet etmek’’ olduğunu söylediler.

Etkinlik boyunca güvenli alan politikasına uygun olarak sosyal mesafe sağlanırken aynı zamanda tek kullanımlık olan plastik kaşık, tabak, bardak getirilmemesi önemle rica edildi.

İlgili Haberler