Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Haliç Tersanesi’nin 570. kuruluş yıldönümü kutlandı
Sözen Group organizasyonuyla üçüncüsü düzenlenen Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi’nin ödül töreni Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirildi.
Sözen Group açıklamasına göre etkinlik, gastronomi kültürünü geliştirmek ve yenilikçi, özgün, sürdürülebilir yaklaşımı desteklemek amacıyla hazırlandı. Bağımsız değerlendirme süreciyle seçilen restoranlar; ürün kalitesi, teknik yeterlilik, yaratıcılık ve sürdürülebilirlik kriterleri doğrultusunda listeye alındı.
Bu yıl hospitality sektörü de değerlendirmeye dahil edilerek rehbere “HOTEL Selectionne” listesi eklendi. Rehber, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Muğla, Nevşehir, Ankara ve Van olmak üzere 11 ildeki restoranları kapsadı.

“Yılın Onur Ödülü” Kempinski Otelleri Genel Müdürü ve Çırağan Palace Kempinski Bölge Başkan Yardımcısı Ralph Radtke’ye, “Gastronomi TV Programcısı Ödülü” şef Memet Özer’e verildi.
“En İyi Brunch Mekanı Ödülleri”, Raffles İstanbul’dan Okan Aydemir, Shangri-La Bosphorus İstanbul’dan Şevket Cihan, Swissotel The Bosphorus İstanbul’dan Soner Kesgin ve The Peninsula İstanbul’dan Andreas Block’a takdim edildi.
“Yüzyıllık İşletme Ödülleri” Baylan İstanbul ve Pandeli İstanbul’a, “2. Kuşak İşletme Ödülleri” Ayvalık’ta Bay Nihat Restoran ve Antalya’da 7 Mehmet Restaurant’a verildi.
“En İyi Outside Catering Ödülü” OS Fine Catering’e, “En İyi Banquet Ödülü” Divan Grubu’na, “Özellikli İşletme Ödülleri” Clubhouse Bebek, Terminal Kadıköy, Flow Manavgat Şelale ve Miori Göcek’e verildi.
“En İyi Türk Mutfağı Ödülü” Borsa Kandilli’ye, “En İyi Anadolu Mutfağı Ödülü” Natolia’ya, “En İyi Tasarım Restoranı” Menua Restaurant’a, “En İyi Street Food Ödülü” Akali İstanbul’a, “En İyi Bar Ödülü” Ritmo Bar’a, “En İyi Miksoloji Ödülü” Tavern İstanbul’a değer görüldü.
“Yılın Mutfak Kültürü Ödülü” gastronomi yazarı ve şef Ahmet Güzelyağdöken’e, “Farm to Table Ödülü” Casa Lavanda Boutique Hotel & Restaurant’a, “En İyi Deniz Restoranı Ödülü” Kıyı Restaurant’a, “En İyi Resort Oteli Ödülü” Club Marvy’ye, “En İyi Hospitality Ödülü” The Peninsula İstanbul’a takdim edildi.
Rehberde ayrıca “En İyi Butik Otel” KeyUrla İzmir, Vakko Hotel Sumahan Bosphorus, Yazz Collective, Avantgarde Refined Caves Of Cappadocia ve Aliee İstanbul; “En İyi Şehir Oteli” Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul; “En İyi Kongre Oteli” Nirvana Cosmopolitan seçildi.
“Uluslararası Marka Ödülü” Gigi Rigolatto Bodrum’a, “Yılın En İyi Restaurant Ödülü” Teruar Urla İzmir’e, “Yılın En İyi Şefi Ödülü” Aret Sahakyan’a verildi.
“En İyi Pasta Şefi” Metin Saruhanlı, “Yılın En İyi Çikolata Şefi” Ghislain Gaille oldu. “En İyi Patisserie Mekanı” Cova İstanbul, “En İyi Tabak Tasarımı” Narımor, “En İyi Servis Ödülü” Cipriani İstanbul’a gitti. “En İyi Sommelier” restoranda Urla Vino Locale’den Seray Kumbasar, otelde The Peninsula İstanbul’dan Nebiye Kaya seçildi.
“En Genç Şef Ödülü” Ethem Can Sassin’e, “Yılın En İyi Resort Oteli Food and Beverage Başarı Ödülü” Hillside Beach Club Otel’e verildi.
“En İyi Sürdürülebilirlik Ödülleri”, TURK Fatih Tutak, Araka, Neolokal, Vino Locale ve Narımor Urla’ya dağıtıldı.
Ödül törenine İstanbul Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın katıldı. Keman virtüözü Pierpaolo Foti de sahne aldı.
Sözen Group CEO’su ve Gault&Millau Türkiye Temsilcisi Gökmen Sözen, rehberin Türkiye’nin gastronomi potansiyelini yansıttığını belirterek, yıl boyunca Türkiye’nin farklı bölgelerinde yapılan değerlendirmelere dikkat çekti.
Gault&Millau CEO’su Patrick Hayoun ise Türkiye’nin gastronomi sahnesinin kısa sürede önemli bir ivme kazandığını, Türk mutfağının gelenek ve modernliği özgün şekilde birleştirdiğini ifade etti.

Yorum Yaz