İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Art Parisa Gallery’de “Kadın, Sanat ve Yaşam”

yazar Kadir Toprakkaya

Art Parisa Gallery’nin ev sahipliği yaptığı “Kadın, Sanat ve Yaşam” temalı sergi sürüyor. İranlı sanatçı Parisa Karamnezhad’ın İranlı kadın sanatçılarla kültür köprüsü oluşturmak misyonu ile ev sahipliği yaptığı sergi, 21 Aralık 2022 tarihinde sona erecek.

Art Parisa Gallery’de İranlı sanatçıların birbirinden özel tekniklerle tasarladıkları ve her eserin kendine ait özel bir hikayesinin bulunduğu “Kadın, Sanat ve Yaşam” temalı serginin yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Parisa Karamnezhad, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sergimizde 22 tablo ve 6 heykel olmak üzere toplamda 28 eser bulunuyor. Birbirinden değerli 6 İranlı sanatçının çalışmalarının ortak noktası, kadının yaşam ve sanattaki önemini, değerini vurgulamak. İranlı sanatçılarımızın eserlerini 21 Aralık tarihine kadar Türkiye’deki sanatseverlerin beğenisine sunmuş olmaktan mutluluk duyuyor, ilgilenen sanatseverleri sergimize bekliyoruz.”

Art Parisa Gallery’nin ev sahipliği yaptığı “Kadın, Sanat ve Yaşam” temalı sergiye eserleriyle katılan İranlı kadın sanatçılar, şu isimlerden oluşuyor: Zahra Shadi, Davari Araghizade, Mahnoush Fouladi, Marzyeh Badri Hashemizad, Shabnam Mokabber, Niusha Niuzhpour ve Leila Zarrintoranj.

Art Parisa Gallery
Hindistan Konslosluğu Kültür Ataşesi Himanshu Rauna ve eşi Anupriya Rauna da “Kadın, Yaşam ve Sanat” temalı serginin açılışına katılanlar arasında yer aldılar.
Art Parisa Gallery
Art Parisa Gallery

İlgili Haberler