İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

17. Bakü Caz Festivali büyüleyici müzik yolculuğuna davet ediyor

yazar Kadir Toprakkaya

Caz müziğinin çeşitli temsilleriyle tanınan ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bakü Caz Festivali, tüm müzikseverleri 23-30 Eylül tarihleri ​​arasında bu yılın en iyi gösterilerinden birine katılmaya davet ediyor. Uluslararası Bakü Caz Festivali’nin 17.’si, Bakü’nün hareketli mekanlarında canlı performanslarla en iyi caz müzisyenlerine ev sahipliği yapacak.

Bakü Caz Festivali

dünyanın her yerinden müzisyenler bir araDA

Bakü, 80’li yılların başından itibaren bölgedeki caz merkezlerinden biri haline geldi ve o zamandan beri dünyanın her yerinden müzisyenleri bir araya getiriyor. Bu yıl da yine aralarında Azerbaycan, Türkiye, İtalya, Fransa, Lüksemburg, Macaristan, İsviçre, Norveç, İsrail, Belçika, Hollanda, Almanya, Brezilya ve Arjantin’in de bulunduğu 14 ülkeden müzisyenler, Bakü’deki görkemli festival için bir araya geldiler. Caz müziğinin çok yönlülüğü, Bakü’de düzenlenen festivalde mükemmel bir şekilde sembolize ediliyor. Konukların bir hafta boyunca büyüleyici müzik yolculuğunda çağdaş caz, geleneksel klasikler, bebop, caz-rock, elektro caz, bossa nova, cool caz, etno caz ve daha fazlasıyla caz müziğinin çeşitliliğinin keyfini çıkarmaları sağlanıyor. Caz gösterilerinin yanı sıra katılımcılar QGallery’de “Dancing Jazz Art” sergisine, Yarat Contemporary Art Space’de “Jazz Movie Day” etkinliğine ve Jakonda’da “Vinyls & New Series of Jazz Brandy” sunumuna katılabilecekler.

BAKÜ’YÜ YENİDEN KEŞFETME FIRSATI

17. Bakü Caz Festivali katılımcıları ayrıca, canlı müzik eşliğinde Şehir Caz Tur Otobüsü’ne binerek, Bakü’yü yeniden keşfetme fırsatı yakalayacaklar. Midnight Jam Sessions, izleyicileri eşsiz atmosferle birleştirerek bedenlerini ve ruhlarını canlandırırken, günün mükemmel bir sonu olacak. Burada katılımcılar arkadaşlarıyla kaliteli zaman geçirebilecek, müziğin keyfini çıkarabilecek ve Bakü gecelerinde doyasıya dans edebilecekler. Festivale katılan konuklar, Uluslararası Mugham Merkezi, Haydar Aliyev Kültür Merkezi, ADA Üniversitesi, Yarat Çağdaş Sanat Merkezi, QGallery, Enerji Kulübü, Port Wine & Grill, Jakonda ve Madrid Restobar gibi Bakü’nün en iyi ve gözde mekanlarından bazılarını keşfetme fırsatı bulacak. Planlanan etkinliklerin tam listesi https://www.bakujazzfestival.com/ adresinde bulunabilir. Gösterilerin biletleri ise https://iticket.az/events/baku-jazz-festiv adresinden satın alınabilir.

HER ZİYARETÇİNİN KALBİNİ FETHEDİYOR

Azerbaycan, zengin tarihi ve kültürü, doğal manzaraları ve lezzetli mutfağı ile her ziyaretçinin kalbini fethediyor. Caz atmosferiyle büyülenmiş Bakü ise daha da muhteşem. Old Town’un antik duvarları ve modern mimarinin eklediği çağdaş ambiyans, her turisti suskun bırakıyor. Gelişmekte olan bir şarapçılık endüstrisine sahip bir ülke olarak Azerbaycan, herkese enfes yerel şaraplarını denemeyi ve doğal üzüm bağlarında şarap yapımını öğrenmeyi teklif ediyor. Azerbaycan’ın yemyeşil ve pitoresk doğası olan bölgeleri, yürüyüş veya sadece doğa kaçamakları için mükemmel bir seçenek. Azerbaycan ve yerel turlar hakkında daha fazla bilgi için Azerbaycan.travel web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler