İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Cengiz Aytmatov, doğumunun 89. yıl dönümünde anılıyor

yazar Reha Kadak

Dünyaca ünlü Kırgız yazar, devlet adamı ve siyasetçi Cengiz Aytmatov, doğumunun 89. yıldönümünde anılıyor. Kırgızistan Başkonsolosluğu, İBB Kültür A.Ş., Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenen program, 12 Aralık Salı günü Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Topkapı Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.

“Doğumunun 89. Yılında Cengiz Aytmatov” başlıklı program, saat 14.00’te İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıdvan Duran, Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Erkin Sopokov ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman’ın açılış konuşmaları ile başlayacak. Programın oturum başkanlığını ise, Türkiye-Kırgızistan ilişkilerine katkılarından dolayı “Üstün Hizmet Ödülü” ile ödüllendirilen Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fahri Solak üstleniyor.

KIRGIZ SANATÇILAR KONSER VERECEK…

Anma programında sırasıyla Marmara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Korkmaz “Aytmatov’un Evrensel Bakış Açısı”, Cengiz Aytmatov’un oğlu Askar Aytmatov “Aytmatov Ailesi ve Babam”, Yıldız Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Çelik “Aytmatov’un Hikayeciliği, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mesut Koçak “Ölüyoruz Demek ki Yaşanılacak: Aytmatov’un Eserlerinde Ölümün Sosyal Boyutu” ve Dicle Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü Öğretim Görevlisi Abdulmukaddes Kutlu da “Aytmatov’un Çağrısı” başlıklı birer konuşma yapacak. Düzenlenecek plaket töreninin ardından Kırgız sanatçılar Bek Borbiev, Altınbek Alimov ve Talant Kadirov konser verecek.

Cengiz Aytmatov

İlgili Haberler