İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Deva Partisi İstanbul Örgütü Gazetecilerle Buluştu

yazar Samet Kaplan

Deva Partisi İstanbul İl Başkanlığı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kapsamında kahvaltılı bir buluşma düzenledi.

İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol’un ev sahipliğinde 7 Ocak Cumartesi günü Miniatürk’de gerçekleşen buluşmaya, çalışan gazeteciler ile birlikte partinin İstanbul ilçe yönetimlerinden yoğun bir katılım oldu.

Çalışan gazeteciler ile bir süre sohbet eden İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, gelen soruları da cevapladı.

“BASIN ÖZGÜRDÜR” DEMEK

Demokrasinin en önemli görevlerinden birinin de bu ülkeyi yönetenlerin artık basın özgürdür demesi gerektiğinin altını çizen Erol, “Bizim bir yaklaşımımız var, demokrasinin en önemli birinci aşamadaki görevi bu ülkeyi yönetenlerin artık basın özgürdür demesi olmalıdır. Biz de işe buradan başlayacağız. Altılı masa seçimden sonra, ülkeyi yönetmeye başladığı zaman,  önce demokrasi için basın özgürlüğü dediklerinde biz şeffaflaşma adına zaten en önemli adımı yapmış bulunacağız.” Dedi.

ŞEFFAFLIK OLMAZSA OLMAZ

Sözlerini, “Sizler hukuka, kurallara birebir bağlı olarak çalışabilirsiniz ama şeffaf değilseniz bu tam manasıyla anlaşılmaz ve desteklenmez. Yönetimin şeffaf olması demek bir ülkede basının, medyanın güçlü olması ve yönetenlerin medyaya karşı bu şeffaflıkları sergilemesi demektir” diyerek sürdüren Deva Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, “Türkiye’nin güzel yarınları için hep birlikte mücadele ediyoruz, bu mücadele toplumun tamamıdır. Lütfen bizlere karşı bugünde, yarında eleştirilerinizi samimiyetle yapın.” Dedi.  

GÖRDÜĞÜ YANLIŞI SÖYLEMEK BASININ DA GÖREVİ

“Bugün Türkiye’nin bu durumlara nasıl geldiğini birazcık araştırdığımızda yönetenlerin etrafında yanlışlarını söyleyemeyenlerin, yönetenlerinde yapılan eleştirilere karşı bu kadar kapalı olmasıdır. Biz ülkenin böyle yönetilmesini istemiyoruz.” Diyerek sürdüren Erol, “Nezaket çerçevesinde herkes gördüğü yanlışı açıkça, rahatlıkla yönetenlere söyleyebilmeli. Burada da en önemli görev değerli basın mensupları sizlere düşüyor. Türkiye’nin güzel yarınlarında bugün burada olduğu gibi bir arada olmak için çok çalışacağız ve o güzellikleri hep birlikte yaşayacağız.” Dedi.

FARKLILIKLAR BİRLİĞİ ZENGİNLEŞTİRİR

Demokrasinin iyi olduğu ülkelerde ana dilde eğitim hakkı olduğunun görüldüğüne dikkat çeken Erol konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:  “Biz  türkçeyi bırakacağız diğer dillerin eğitimini alacağız şeklinde bunu kastetmiyoruz. Haklı olarak birçok vatandaş etnik olarak doğduğu yerin dilini bırakmak istemiyor.

Bu demokrasi ve insan hakları için olmazsa olmazdır. Bir kez daha tekrar ediyorum, Türkçe ana dildir onun yanında vatandaşlar diğer dilleri alma hakkına sahiptir.

Biz inançlarla ilgili, yasamla ilgili başkalarını rahatsız etmediği zenginlikleri kabul ediyoruz. Farklılıklar birliği zenginleştirir ama demokrasi çatısı altında. Anti demokratik yapılarda farklılıklar birliği parçalar.

Bu Ülkede hepimizin ortak değerleri var ve biz herkesin bu değerlere saygılı olmasını istiyoruz.

Deva Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kapsamında düzenlediği kahvaltılı bir buluşmaya Kadıköy İlçe Başkanı Mazhar Selçuk Alaca ve arkadaşları da katıldı.

İlgili Haberler