İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Devlet Bahçeli: İstanbul’da seçimin tekrarı düşünülebilir

yazar Kadir Toprakkaya

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla Kızılcahamam’da düzenlenen toplantının açılışında konuştu. 31 Mart seçimlerinin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen İstanbul’da suların durulmadığını belirten Bahçeli, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı en çok oyu alıp mazbataya şimdilik hak kazanmış gibi görünse de, İstanbul’daki seçimlere şaibe karıştığını akıl ve vicdan sağlığı yerinde olan hiç kimsenin inkâr edemeyeceğini söyledi. Devlet Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

“Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır. Büyükçekmece ile Maltepe’de mızrak çuvala sığmamaktadır. Hayali seçmen yazımı, boş arsalarda seçmen gösterilmesi, sanal binalara seçmen yerleştirilmesi, sandık görevlileri hakkındaki kuşkular, oy kaydırmaları, geçersiz oyların çokluğu, FETÖ müdahalesiyle ilgili iddialar, ıslak imzalı ve mühürlü sandık sayım-döküm cetvelleri ile sandık sonuç tutanakları ve YSK’ye bildirilen oylar arasında fahiş farklar İstanbul’da seçimi gölgelemiştir. Şunu hiç kimse aklından çıkarmasın ki şaibesiz, şüphesiz ve tertemiz bir oyla seçimi kazanan kim olursa olsun saygı duyarız, sonuçlara riayet ederiz, muhatabını tebrik etmekten de çekinmeyiz. Kompleksimiz yoktur, karanlıktan göz kırpmayız.

Devlet Bahçeli
KAZANMAK İÇİN 1 OY YETERLİDİR…

Gören göze perde olur mu? Saat gibi işleyen basirete engel konur mu? Hakka, hukuka, adalete kast etmek, failini huzura kavuşturur mu? Ne yapsaydık, milli irade dolandırıcılarına sessiz mi kalsaydık? 29 binden 13 binlere gerileyen oy farkını dikkate alıp, Sayın Binali Yıldırım lehine kullanılan yaklaşık 16 bin oyun nasıl çalındığını, nereye yazıldığını, nasıl gizlendiğini merak etmeyelim mi? Peşine düşmeyelim mi? Mesele yapmayalım mı? Bunun düzeltilmesini istemeyelim mi? ‘Kazanmak için 1 oy yeterlidir’ sözüm adam olanlar, ahlaklı olanlar, adil olanlar, Allah korkusu taşıyanlar için geçerlidir. CHP’nin zeka özürlü sözcüleri polemik gevişini başka yerlerde yapsınlar ama adaletten de kaçmasınlar.

Devlet Bahçeli
İSTANBUL’UN GELECEK BEŞ YILINI KARARTMAK YANLIŞTIR…

İstanbul’daki şayialarla ilgili YSK’nin tevsik edilmiş iddiaları inceleyip bir karar vermesi, şayet organize sandık yolsuzluğu tespit edilirse 298 sayılı Kanun’un 130. maddesinde ifade edilen ‘olağanüstü itiraz’ süreciyle birlikte seçimlerin yenilenmesi en mantıklı yoldur. Hak edilmemiş bir başarı, çalınmış bir zafer hiç kimseye fayda getirmeyecektir. İstanbul’un gelecek beş yılını karartmak, gerilimlerin yaşanmasına çanak tutmak, hizmet yerine sürekli kavgayla zaman kaybetmek yanlıştır, büyük bir vebaldir.”

İlgili Haberler